Мус журавлинний
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування десерту з журавлиною і манною крупою.
Журавлина перебирається. Промивається і віджимається від соку, Котрий, потім, ставиться в холодильник, попередньо перелив його в неокісляющуюся посуд. Преси (мезга), які залишилися від журавлини, залийте гарячою водою і проваріть хвилин 10, A I штам.
У готовий відвар додається цукор, доводиться до кипіння, після чого невеликий цівкою вводиться манна крупа при безперервному помішуванні. Проваріть всі інгредієнти ще 10-15 хвилин до густого стану. Після цього заливається частина соку і склад охолоджується. Залишки соку проварюються з цукром 1:1, охолоджуються.
Маса збивається до стану піни. Вона повинна збільшитися в розмірах в 2-3 рази. Готовий мус розкладається по тарілках і заливається сиропом.
- Журавлина - 200 грам
- Цукор - 200 грам
- Крупа манна - 60 грам
- Вода - 450 мілілітрів
У готовий відвар додається цукор, доводиться до кипіння, після чого невеликий цівкою вводиться манна крупа при безперервному помішуванні. Проваріть всі інгредієнти ще 10-15 хвилин до густого стану. Після цього заливається частина соку і склад охолоджується. Залишки соку проварюються з цукром 1:1, охолоджуються.
Маса збивається до стану піни. Вона повинна збільшитися в розмірах в 2-3 рази. Готовий мус розкладається по тарілках і заливається сиропом.