Журавлинний мус
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути повітряним, солодким і ніжним одночасно? правильно, мус! А якщо додати ще й поєднання ягід і журавлинного пюре на желатиновій основі, можна уявити, наскільки це смачно!
Розповім вам, як приготувати журавлинний мус. Це насправді дуже легко і не забере у вас багато часу. У рецепті я використовую тільки масу, яка вийшла після збивання, але можна брати і ягідки, додавши їх з розведеним желатином на нижній шар. Цей десерт особливо припаде до смаку дітям, він дуже корисний і досить поживний. Як завжди, ви можете пофантазувати з прикрасою і подачею цієї страви. Все у ваших руках!
- Цукор - 200 грам
- Журавлина - 250 грам
- Вода - 650 грам
- Желатин - 1 штука
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. Протріть журавлину через сито. Залиште пюре, воно нам знадобиться для подачі.
3. Ягідки залийте гарячою водою і проваріть 5-8 хвилин.
4. Процедура соку, додайте цукор. Добре перемішайте і доведіть до кипіння.
5. Додайте желатин (у мене желатин, який не потрібно попередньо замочувати). Коли желатин повністю розчиниться, остудити масу до 35 градусів Цельсія.
6. Збийте в пишну масу і розкладіть у формочки або чашки і залишити в холодильнику остигати.
7. Перед подачею опустіть формочки в теплу воду. Прикрасьте журавлинним пюре. Смачного!