Мульгікапсас
(покроковий рецепт з фото)
Мульгікапсас - дуже ситне і смачне блюдо естонської кухні. Давайте разом подивимося як можна приготувати мульгікапсас в домашніх умовах.
Взимку це гаряче і ситне блюдо йде просто «на ура! ». Так що скористайтеся рецептиком, коли в холодну пору року вам захочеться чогось наваристого і м'ясного.
- Квашена капуста - 1 кілограм
- Ячмінь - 1/2 склянки (замочений)
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор або мед - 1 Чайна ложка
- Бекон - 400-500 грам (нарізаний)
- Копчений свинні реберця - 3-4 штук
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок

У глибоку сковороду закидаємо капусту, ячмінь, реберця і бекон, заливаємо все водою і ставимо на вогонь. Варимо до тих пір, поки ячмінь і м'ясо не стануть м'якими.

До капусти в сковороду додаємо підсмажену цибулю і цукор або мед, підливаємо ще трохи води, якщо потрібно і знову тушкуємо.

Додаємо в сковороду лавровий лист, видаляємо кістки.
В цілому мульгікапсас потрібно гасити 2, 5 - 3 годину.
В цілому мульгікапсас потрібно гасити 2, 5 - 3 годину.

В Естонії рецепт приготування мульгікапсас вважається новорічним, а у нас його можна подавати і в звичайні дні. Подають мульгікапсас зазвичай з вареної картоплею.
Смачного!
Смачного!