Рецепт Мульгікапсас фото

Мульгікапсас
(покроковий рецепт з фото)

Естонська кухня
Овочі , Капуста
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Мульгікапсас - дуже ситне і смачне блюдо естонської кухні. Давайте разом подивимося як можна приготувати мульгікапсас в домашніх умовах.

Опис приготування:

Взимку це гаряче і ситне блюдо йде просто «на ура! ». Так що скористайтеся рецептиком, коли в холодну пору року вам захочеться чогось наваристого і м'ясного.

  • Квашена капуста - 1 кілограм
  • Ячмінь - 1/2 склянки (замочений)
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор або мед - 1 Чайна ложка
  • Бекон - 400-500 грам (нарізаний)
  • Копчений свинні реберця - 3-4 штук
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
мульгікапсас - фото крок 1
У глибоку сковороду закидаємо капусту, ячмінь, реберця і бекон, заливаємо все водою і ставимо на вогонь. Варимо до тих пір, поки ячмінь і м'ясо не стануть м'якими.
мульгікапсас - фото крок 2
До капусти в сковороду додаємо підсмажену цибулю і цукор або мед, підливаємо ще трохи води, якщо потрібно і знову тушкуємо.
мульгікапсас - фото крок 3
Додаємо в сковороду лавровий лист, видаляємо кістки.
В цілому мульгікапсас потрібно гасити 2, 5 - 3 годину.
мульгікапсас - фото крок 4
В Естонії рецепт приготування мульгікапсас вважається новорічним, а у нас його можна подавати і в звичайні дні. Подають мульгікапсас зазвичай з вареної картоплею.
Смачного!

Схожі рецепти