Мойва, тушкована з цибулею на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у Вас є мойва і трохи вільного часу, ось вам чудовий рецепт. Риба гаситься з луком в сметанному соусі, виходить дуже апетитно і смачно. На гарнір можна зварити картоплю.
Приготуємо мойву, тушковану з луком, на сковороді в домашніх умовах. Розморожену рибу викладаємо на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Готуємо, поки не випарується рідина, потім кладемо порізану цибулю і вливаємо сметанним суміш. Злегка встряхиваем сковороду, щоб не пошкодити крихку рибу. Доводимо до кипіння і продовжуємо готувати під кришкою ще 5 хвилин. Подавайте на стіл з улюбленим гарніром. Хай щастить!
- Мойва свіжоморожена - 800 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Крем - 150 грам
- Масло рослинне - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
Мойву розморожуємо і промиваємо під проточною водою. Потім обсмажуємо рибу на рослинній олії, поки не випарується вся волога. Чи не перевертати!
Цибулю нарізаємо півкільцями.
Сметану змішайте з сіллю, перцем і сушеним кропом. Вливаємо 100 мл води і ще раз перемішуємо.
Кладемо порізану цибулю на рибу, зверху вливаємо сметанним суміш. Покрутіть сковороду в різні боки, щоб мойва не прилипала до дна. При цьому перевертати рибу лопаткою не варто, інакше розвалиться. Доводимо страву до кипіння, накриваємо кришкою і готуємо ще 5 хвилин.
Смачного!