Рецепт Мойва, тушкована з цибулею на сковороді фото

Мойва, тушкована з цибулею на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Молочні продукти , Цибуля , Мойва
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Якщо у Вас є мойва і трохи вільного часу, ось вам чудовий рецепт. Риба гаситься з луком в сметанному соусі, виходить дуже апетитно і смачно. На гарнір можна зварити картоплю.

Опис приготування:

Приготуємо мойву, тушковану з луком, на сковороді в домашніх умовах. Розморожену рибу викладаємо на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Готуємо, поки не випарується рідина, потім кладемо порізану цибулю і вливаємо сметанним суміш. Злегка встряхиваем сковороду, щоб не пошкодити крихку рибу. Доводимо до кипіння і продовжуємо готувати під кришкою ще 5 хвилин. Подавайте на стіл з улюбленим гарніром. Хай щастить!

  • Мойва свіжоморожена - 800 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Крем - 150 грам
  • Масло рослинне - За смаком
  • Сіль і перець - За смаком
мойва, тушкована з цибулею на сковороді - фото крок 1
Мойву розморожуємо і промиваємо під проточною водою. Потім обсмажуємо рибу на рослинній олії, поки не випарується вся волога. Чи не перевертати!
мойва, тушкована з цибулею на сковороді - фото крок 2
Цибулю нарізаємо півкільцями.
мойва, тушкована з цибулею на сковороді - фото крок 3
Сметану змішайте з сіллю, перцем і сушеним кропом. Вливаємо 100 мл води і ще раз перемішуємо.
мойва, тушкована з цибулею на сковороді - фото крок 4
Кладемо порізану цибулю на рибу, зверху вливаємо сметанним суміш. Покрутіть сковороду в різні боки, щоб мойва не прилипала до дна. При цьому перевертати рибу лопаткою не варто, інакше розвалиться. Доводимо страву до кипіння, накриваємо кришкою і готуємо ще 5 хвилин.
мойва, тушкована з цибулею на сковороді - фото крок 5
Смачного!

Схожі рецепти