Морський окунь у фользі
(покроковий рецепт з фото)
Морський окунь, запечений в фользі - надзвичайно смачна страва! Такий обід чудово підійде і з нагоди свята, і в звичайний будній день. Готуємо!
Як приготувати морського окуня у фользі? Та дуже просто і швидко! Причому більша частина часу піде на запікання в духовці, так що Вам не доведеться годинами стояти біля плити і морити голодом себе і домочадців. Як гарнір до цього блюда відмінно підійде відварний рис або картопля.
- Морський окунь - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Помідори - 2 штуки
- Лимон - 1/3 штуки
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Гарненько промити морського окуня. Розрізати рибу уздовж черева, вичистити зсередини, очистити від луски. Розрізати на два шматки філе. Легше, звичайно, відразу купити філе морського окуня, але воно не завжди буває в продажу.
2. Лук очистити від лушпиння та дрібно нарізати.
3. Потім кільцями нарізати помідори.
4. Зелень дрібно порізати.
5. Окуня обмазати оливковою олією, посолити, поперчити і збризнути соком лимона. Залишити рибу на хвилин 10, щоб вона просочилася.
6. Далі слід застелити фольгою деко. На деко викласти шар цибулі і засипати зверху дрібно нарізаною зеленню. Потім викласти шматки на деко поверх лука із зеленню. Окунь повинен лежати шкіркою вгору.
7. На рибу викласти шар помідорів. Під час приготування вони дадуть сік, який не дасть окуня пересохнути і, заодно, додасть йому приємний смак.
8. Надіслати лист в розігріту духовку, не закриваючи зверху фольгою. Запікати при температурі 180 градусів протягом 40-45 хвилин.
9. Морський окунь у фользі готовий! Подавати до столу зі свіжою зеленню. Смачного!