Рецепт Морський окунь у фользі фото

Морський окунь у фользі
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Риба та морепродукти , Морський окунь
Низькокалорійні
На обід , Святковий обід
Страви у фользі
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Морський окунь, запечений в фользі - надзвичайно смачна страва! Такий обід чудово підійде і з нагоди свята, і в звичайний будній день. Готуємо!

Опис приготування:

Як приготувати морського окуня у фользі? Та дуже просто і швидко! Причому більша частина часу піде на запікання в духовці, так що Вам не доведеться годинами стояти біля плити і морити голодом себе і домочадців. Як гарнір до цього блюда відмінно підійде відварний рис або картопля.

  • Морський окунь - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Помідори - 2 штуки
  • Лимон - 1/3 штуки
  • Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
  • Зелень - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
морський окунь у фользі - фото крок 1
1. Гарненько промити морського окуня. Розрізати рибу уздовж черева, вичистити зсередини, очистити від луски. Розрізати на два шматки філе. Легше, звичайно, відразу купити філе морського окуня, але воно не завжди буває в продажу.
морський окунь у фользі - фото крок 2
2. Лук очистити від лушпиння та дрібно нарізати.
морський окунь у фользі - фото крок 3
3. Потім кільцями нарізати помідори.
морський окунь у фользі - фото крок 4
4. Зелень дрібно порізати.
морський окунь у фользі - фото крок 5
5. Окуня обмазати оливковою олією, посолити, поперчити і збризнути соком лимона. Залишити рибу на хвилин 10, щоб вона просочилася.
морський окунь у фользі - фото крок 6
6. Далі слід застелити фольгою деко. На деко викласти шар цибулі і засипати зверху дрібно нарізаною зеленню. Потім викласти шматки на деко поверх лука із зеленню. Окунь повинен лежати шкіркою вгору.
морський окунь у фользі - фото крок 7
7. На рибу викласти шар помідорів. Під час приготування вони дадуть сік, який не дасть окуня пересохнути і, заодно, додасть йому приємний смак.
морський окунь у фользі - фото крок 8
8. Надіслати лист в розігріту духовку, не закриваючи зверху фольгою. Запікати при температурі 180 градусів протягом 40-45 хвилин.
морський окунь у фользі - фото крок 9
9. Морський окунь у фользі готовий! Подавати до столу зі свіжою зеленню. Смачного!

Схожі рецепти