Морські гребінці в кунжуті
(покроковий рецепт з фото)
Дуже простий рецепт приготування морських гребінців. Блюдо виходить в азіатському стилі, легке і ароматне. Ті з вас, хто любить експериментувати на кухні, обов'язково повинні його приготувати.
Любителі морепродуктів цінують морські гребінці за трохи солодкуватий ніжний смак. Гребінці можна просто обсмажити, і вже буде смачно. Але якщо ви до гребінця додасте кунжутне насіння і приготуєте ще й соус, блюдо стане просто чудовим! розповідаю, як приготувати морські гребінці в кунжуті. Готуйте і насолоджуйтеся!
- Морські гребінці - 10-12 штук
- Насіння кунжуту - 1-1, 5 чайних ложки (обсмажені)
- Апельсин - 1 штука
- Часник - 5-6 зубчиків
- Сіль - 1/4 чайних ложки (плюс для обсипання гребінців 2-3 щіпки)
- Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки (плюс для обсипання гребінців 1-2 щіпки)
- Цукор - 2 чайних ложки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок(1 ложка для заправки, інше - для обсмажування гребінців)
Гребінці ретельно промиваємо холодною водою і викладаємо на паперові серветки, нехай обсохнуть.
Посипаємо обсохлі гребінці сіллю і перцем з усіх боків і залишимо хвилин на 10.
А поки приготуємо апельсинову заправку. Змішаємо сік 3/4 апельсина, подрібнений часник, цукор, гірчицю, сіль, перець і оливкове масло. Можна додати трохи меленого гострого перцю.
Нагріваємо на вогні трохи більше середнього сковороду з оливковою олією, викладаємо гребінці. Залежно від величини гребінців смажимо їх по 1-2 хвилини з кожного боку.
Якщо у вас не обсмажені насіння кунжуту, ви можете обваляти в них кожен гребінець перед смаженням.
Викладаємо обсмажені гребінці на тарілку.
Поливаємо апельсинової заправкою і посипаємо насінням кунжуту. Прикрасимо тонкими скибочками апельсина - і можна подавати до столу.
Відмінне поєднання гребінця з соусом!