Морозиво з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Ці ласощі знайоме і любимо багатьма з дитинства. Якщо якість купленого морозива вас бентежить, візьміть на озброєння домашній рецепт приготування морозива з полуницею.
Це не зовсім класичний рецепт морозива з полуницею, проте його простота не відбивається на смакових якостях. Використовувати можна домашній йогурт, буде ще смачніше і натуральніше. Домашні полуничним морозивом - це відмінний десерт для дорослих і дітей.
- Вершки - 500 грам (або натуральний йогурт)
- Полуниця - 300 грам
- Цукрова пудра - 1 За смаком
- Сік лимона - 1 За смаком
1. При приготуванні морозива з полуницею найкраще використовувати домашні вершки або натуральний йогурт високої жирності. Але при бажанні можна зробити класичну основу на основі вершків, молока і жовтка.
2. Викласти в мороженицу молочну основу. Якщо для виготовлення морозива немає, тоді спершу відправити її в глибоку миску.
3. Для фруктової добавки необхідно вимити, очистити від хвостиків і відправити в чашу блендера полуницю. Додати цукрову пудру до смаку (можна і не додавати, якщо ягода солодка) і трохи лимонного соку. Збити все до однорідності і вилити в мороженицу. Перемішати з молочною сумішшю.
4. Тепер потрібно дати основі добре застигнути. Якщо для виготовлення морозива немає, тоді відправити масу в контейнер з кришкою і кожні 15 хвилин першої години збивати, щоб не утворювалися кристалики льоду. Друга година збити ще 2 рази.
5. Ось такий простий рецепт домашнього полуничного морозиво. Коли воно добре застигне, його можна подавати. Доповнити при бажанні улюбленим топінгом, свіжими ягодами або горіхами, наприклад.