Безе з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Полуничне безе - прекрасний десерт, який користується величезною популярністю на святковому столі. Готується на основі яєчних білків з цукром і крохмалем, з начинкою з полуниці і заливкою з вершків.
Перед вами - простий рецепт приготування безе з полуницею. Вам знадобляться такі інгредієнти: яєчні білки, крохмаль, цукрова пудра, тростинний цукор, бальзамічний оцет, вершки, полуниця і ваніль. Безе випікається в духовці, потім прикрашається маринованої полуницею і збитими вершками. Хай щастить!
- Полуниця - 350 грам
- Цукрова пудра - 300 грам
- Білки яєчні - 5 штук
- Вершки - 300 мілілітрів
- Оцет бальзамічний - 3 Ст. Ложки
- Цукор тростинний - 2 Ст. Ложки
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
- Крохмаль кукурудзяний - 2 чайних ложки
- Ваніль - 1/6 грами
Прогрейте духовку до 120 градусів. За допомогою кухонного комбайна збиваємо білки в міцну піну.
Зменшуємо швидкість і порційно додаємо половину цукрової пудри. Потім додаємо крохмаль і залишилася пудру. Збільшуємо швидкість, продовжуючи збивати 7-8 хвилин.
Полуницю промийте і поріжте на чотири частини.
Присипаємо полуницю цукром і ваніллю, також збризніть лимонним соком і оцтом. Ми залишаємо маринуватися.
На папері для випічки намалюйте чотири рівних кола.
У намальовані кола, викладаємо збиті білки.
Випікаємо в духовці 1 час, вимикаємо духовку і даємо безе постояти в духовці ще 15 хвилин.
Збиваємо вершки в пишну масу.
Акуратно стукаємо ножем по верхівці безе, щоб вийшла невелика тріщина. Викладаємо зверху полуницю.
Прикрашаємо збитими вершками. Смачного!