Рецепт Морозиво «семіфредо» з полуницею фото

Морозиво «семіфредо» з полуницею
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Ягоди, Молочні продукти, Вершки, Желатин, Полуниця
Низькокалорійні
Для дітей, На святковий стіл, Літні, Десерт, День народження
Солодке, Десерти, Морозиво

Для тих, хто шукає спосіб охолодитися влітку, розповім, як приготувати морозиво "семіфредо" з полуницею - різновид італійського морозива. В якості начинки можете брати фрукти, ягоди, горіхи.

Італійці знають толк в десертах. Морозиво "семіфредо" - чергове тому підтвердження! Ви можете приготувати таке морозиво з ягодами, фруктами, горіхами, безе і сухофруктами. Все залежить від ваших уподобань. Кількість цукру також можна регулювати на свій смак (за бажанням цукор можна замінити медом або кленовим сиропом). Обов'язково додайте збиті білки в морозиво, саме вони роблять його повітряним і легким.

  • Полуниця - 500 грам
  • Цукор - 100 грам
  • Желатин - 10 грам
  • Вершки 33% - 250 мілілітрів
  • Вода - 30 мілілітрів
  • Білки курячих яєць - 2 штуки
морозиво
1. Желатин залийте холодною водою, добре розмішайте і дайте йому набрякнути протягом 10 хвилин. Полуницю промийте, висушіть, відокремити її чашолистки.
морозиво
2. Змішайте полуницю з цукром, подрібніть її за допомогою блендера. Білки збийте до стійкої піни. Поступово додайте цукор, не припиняючи збивати, і доведіть білки до стійких піків.
морозиво
3. Добре охолоджені вершки збийте міксером до кремоподібного стану. Змішайте полуницю з розтопленим на водяній бані желатином і збитими вершками.
морозиво
4. Невеликими порціями введіть білки, добре розмішуючи. Форму для морозива застеліть харчовою плівкою, залийте в неї морозиво.
морозиво
5. Накрийте форму харчовою плівкою і відправте в морозильник на чотири години. Смачного!

Схожі рецепти