Морозиво «семіфредо» з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто шукає спосіб охолодитися влітку, розповім, як приготувати морозиво "семіфредо" з полуницею - різновид італійського морозива. В якості начинки можете брати фрукти, ягоди, горіхи.
Італійці знають толк в десертах. Морозиво "семіфредо" - чергове тому підтвердження! Ви можете приготувати таке морозиво з ягодами, фруктами, горіхами, безе і сухофруктами. Все залежить від ваших уподобань. Кількість цукру також можна регулювати на свій смак (за бажанням цукор можна замінити медом або кленовим сиропом). Обов'язково додайте збиті білки в морозиво, саме вони роблять його повітряним і легким.
- Полуниця - 500 грам
- Цукор - 100 грам
- Желатин - 10 грам
- Вершки 33% - 250 мілілітрів
- Вода - 30 мілілітрів
- Білки курячих яєць - 2 штуки
1. Желатин залийте холодною водою, добре розмішайте і дайте йому набрякнути протягом 10 хвилин. Полуницю промийте, висушіть, відокремити її чашолистки.
2. Змішайте полуницю з цукром, подрібніть її за допомогою блендера. Білки збийте до стійкої піни. Поступово додайте цукор, не припиняючи збивати, і доведіть білки до стійких піків.
3. Добре охолоджені вершки збийте міксером до кремоподібного стану. Змішайте полуницю з розтопленим на водяній бані желатином і збитими вершками.
4. Невеликими порціями введіть білки, добре розмішуючи. Форму для морозива застеліть харчовою плівкою, залийте в неї морозиво.
5. Накрийте форму харчовою плівкою і відправте в морозильник на чотири години. Смачного!