Семіфредо з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Традиційне італійське домашнє морозиво - семіфредо, м'ятна з ягідним соусом… вкусняшка! !!
Приготуйте чудовий освіжаючий десерт з полуницею. Знадобиться трохи терпіння і морозилка.
- Вершки 35% - 400 мілілітрів
- Цукор - 80 грам
- Яйця - 3 штуки
- Стручок ванілі - 1 штука
- Малина - 100 грам
- Смородина - 100 грам
- Полуниця - 100 грам
- Цукор - 50 грам
- Свіжі ягоди, м'ята - За смаком (для прикраси)
Жовтки відділяємо від білків.
До жовтків додаємо цукор і ваніль.
Ставимо миску з жовтками на водяну баню. Збиваємо жовтки з цукром до густоти. Знімаємо з водяної бані.
Вершки збиваємо і додаємо до жовтків.
Перемішуємо до однорідності.
Білки збиваємо і додаємо до вершково-жовткова масі. Акуратно перемішуємо вінчиком до однорідної консистенції.
Форми вистилає плівкою так, щоб її кінці звисали назовні.
Заповнюємо форми приготовленої сумішшю.
Накриваємо суміш у формі вільними кінцями плівки. Прибираємо в морозильну камеру на 3 годину.
Фрукти змішуємо з цукром і подрібнюємо до однорідності. Наливаємо фруктовий соус на середину тарілки.
На соус викладаємо морозиво. (або можна полити морозиво соусом.) Прикрашаємо семіфредо фруктами і м'ятою. Смачного!