Рецепт Морошка в сиропі фото

Морошка в сиропі
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Ягоди, Морошка
Низькокалорійні
Для дітей, На сніданок
Заготовки, Десерти, Варення, Сироп, Цукровий сироп

Якщо вам вдалося роздобути морошку - неймовірно корисну і дуже смачну ягоду, то напевно ви в пошуку рецептів її заготівлі. В даному випадку я розповім, як зробити морошку в сиропі на зиму.

1. Для початку ягоди необхідно опустити в холодну воду і залишити на 5-7 хвилин. Потім воду злити, а морошку як слід просушити, залишивши її в друшляку.

2. Рецепт приготування морошки в сиропі не має точних пропорцій інгредієнтів, так як орієнтуватися потрібно на власний смак. Цукровий сироп можна зробити дуже концентрованим або злегка солодкуватим. У каструлю налити воду і відправити на вогонь.

3. Після закипання всипати цукор і, постійно помішуючи, розчинити його повністю.

4. Проварити цукровий сироп близько 5 хвилин і всипати ягоди. Кількість води також залежить від того, який в підсумку буде заготовка - більш рідка або густа.

5. Ягоди в сиропі варити близько 15-25 хвилин. Щоб вони краще зберегли форму досить і 15, а щоб морошка в сиропі в домашніх умовах була більш схожа варення по текстурі необхідно близько 20-35 хвилин.

6. Підготувати заздалегідь банки, вимивши і простерилізувавши їх.

7. Гарячі ягоди в сиропі розлити по банках і закатати. Залишити банки перевернутими догори дном, укутавши теплим.

Ось і весь простий рецепт морошки в сиропі. Її можна подавати з морозивом або чаєм, додавати в десерти або використовувати як ліки від застуди, так як ягідки дуже багаті вітамінами.

  • Морошка - 1 кілограм
  • Цукор - 800-1000 грам
  • Вода - 1-1.5 L
1. Для початку ягоди необхідно опустити в холодну воду і залишити на 5-7 хвилин. Потім воду злити, а морошку як слід просушити, залишивши її в друшляку.

2. Рецепт приготування морошки в сиропі не має точних пропорцій інгредієнтів, так як орієнтуватися потрібно на власний смак. Цукровий сироп можна зробити дуже концентрованим або злегка солодкуватим. У каструлю налити воду і відправити на вогонь.

3. Після закипання всипати цукор і, постійно помішуючи, розчинити його повністю.

4. Проварити цукровий сироп близько 5 хвилин і всипати ягоди. Кількість води також залежить від того, який в підсумку буде заготовка - більш рідка або густа.

5. Ягоди в сиропі варити близько 15-25 хвилин. Щоб вони краще зберегли форму досить і 15, а щоб морошка в сиропі в домашніх умовах була більш схожа варення по текстурі необхідно близько 20-35 хвилин.

6. Підготувати заздалегідь банки, вимивши і простерилізувавши їх.

7. Гарячі ягоди в сиропі розлити по банках і закатати. Залишити банки перевернутими догори дном, укутавши теплим.

Ось і весь простий рецепт морошки в сиропі. Її можна подавати з морозивом або чаєм, додавати в десерти або використовувати як ліки від застуди, так як ягідки дуже багаті вітамінами.

Схожі рецепти