Морквяний суп-пюре з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Бюджетний і дуже простий у приготуванні, але неймовірно смачний морквяний суп-пюре з вершками - відмінне блюдо для буденного обіду або вечері. Рецепт дуже простий - переконайтеся в цьому самі.
Рецепт морквяного супу-пюре з вершками базується на чудовій комбінації простих інгредієнтів - морква, лука, часнику, імбиру і вершків. Погодьтеся, все це інгредієнти досить дешеві і доступні, однак повірте - блюдо вийде ресторанного рівня! зазначу, що для приготування необхідний блендер. До речі, замість води можна використовувати бульйон - буде смачніше. Також можете додати в морквяний суп-пюре з вершками спеції. Хай щастить!
- Морква - 500 грам
- Імбир свіжий - 30 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Вода - За смаком
- Вершки - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 1, 5 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
У сковороді розтоплюємо вершкове масло в оливковій, додаємо дрібно нарізаний часник. Обсмажуємо 1 хвилину.
Додаємо дрібно нарізану цибулю і, помішуючи, смажимо на середньому вогні ще 3 хвилини.
Додаємо великими кільцями нарізану моркву. Перемішуємо і готуємо 3-4 хвилини на середньому вогні.
Додаємо дрібно нарізаний імбир і готуємо ще 2 хвилини.
Заливаємо вміст каструлі водою так, щоб вона повністю покривала овочі. Солимо, перчимо до смаку. Варимо на середньому вогні 15-20 хвилин, поки морква не стане м'якою.
Подрібнюємо за допомогою блендера до однорідності.
Додаємо вершки і знову перемішуємо за допомогою блендера.
Коли суп-пюре буде однорідним, ставимо його на вогонь, прогреваем, після чого знімаємо з вогню і подаємо до столу. Смачного.