Морквяний суп-пюре з фенхелем
(покроковий рецепт з фото)
Морквяний суп-пюре з фенхелем готується з такими пряними овочами, як імбир, вголос, цибуля-порей, селера. Також в нього додається біле вино. Можете уявити, яким неймовірно смачним виходить суп!
Морквяний суп-пюре з фенхелем - дуже корисний. Сам фенхель особливо необхідний нам в холодну пору року. Він бореться з застудою і грипом, за рахунок вітамінів, які в ньому містяться. Він є одним з природних антиоксидантів необхідних нашому організму. Лікує і зміцнює імунітет так само, як часник і цибулю, які, до речі, теж використовуються в цьому супі-пюре. Завдяки імбиру, білого вина і моркви, суп-пюре виходить пряним і солодким. Я раджу його всім, хто болісно переносить холоду, обов'язково зігрівайтеся таким чудовим овочевим супчиком! Надаю вам покроковий рецепт морквяного супу-пюре з фенхелем з фото.
- Вершкове масло - 60-80 грам
- Пучок кропу - 1 штука (маленький.)
- Лук-пориста - 1 штука (або кілька пір'їнок зеленої цибулі.)
- Морква - 3-4 штук
- Стебло селери - 0, 5 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Корінь імбиру - 50 грам (невеликий шматочок.)
- Сіль - За смаком
- Мелений білий перець - За смаком
- Біле вино - 1 Склянка
- Фенхель - 1 штука (будемо використовувати тільки цибулину.)
- Апельсиновий сік - 50 мілілітрів
- Овочевий бульйон - 250 мілілітрів (можете використовувати і курячий.)
- Натуральний йогурт - 50 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти. Помийте їх, просушіть.
Розтопіть в каструлі на середньому вогні вершкове масло, викладіть в каструлю нарізані фенхель, морква, цибуля-пористий (або зелену цибулю), селера, часник і імбир. Варіть, поки овочі не пом'якшать.
Потім додайте до овочів біле вино, доведіть до кипіння. Після влийте в каструлю апельсиновий сік і бульйон. Знову доведіть до кипіння, накрийте кришкою і трохи зменшіть вогонь, але не сильно.
Овочі повинні стати дуже м'якими, щоб їх легко можна було подрібнити блендером в пюре. Додати сіль, поперчіть овочі, додайте до них натуральний йогурт і подрібніть їх блендером.
Подавайте морквяний суп-пюре з фенхелем гарячим, прикрасьте свіжою зеленню. Смачного!