Морквяний суп-пюре з імбиром і каррі
(покроковий рецепт з фото)
Морквяний суп-пюре з імбиром і каррі - ідеальне блюдо в холодні дні: яскраве, пряне і приємно зігріває. Подавайте такий суп з часниковими грінками, і ви не зможете від нього відірватися. Приємного!
Морквяний суп-пюре з імбиром і каррі - блюдо не тільки смачне, але ще і корисне. До його складу входять дві важливі спеції: імбир, поліпшує травлення, і каррі - найдавніше протизапальний засіб широкого спектра. Так що супчик гарний з усіх боків, і сьогодні я розповім, як приготувати цю страву. Суп-пюре має ніжну бархатисту структуру, приємний солодкий смак з тонким пекучим смаком імбиру. Якщо ви додасте овочевий бульйон, то такий суп підійде для вегетаріанського харчування, ну а якщо курячий або м'ясний, він стане ще більш поживним і ситним. При подачі додайте ложечку сметани і хрусткі грінки. Смачного!
- Морква - 750 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Лук-пориста - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Картопля - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Імбир - 30 грам
- Приправа каррі - 1 Чайна ложка
- Лавровий листок - 1 штука
- Петрушка - 1/3 пучка
- Бульйон овочевий - 4 склянки (або м'ясний)
- Сіль - 1 Чайна ложка
Морквину почистіть і наріжте великим кубиком.
Картоплю, цибулю почистіть і наріжте дрібними кубиками. Обсмажте на оливковій олії 5-7 хвилин.
Додайте дрібно нашатковану імбир, каррі, часник, петрушку і лавровий лист. Обсмажуйте 2 хвилини.
Додайте моркву, бульйон, доведіть до кипіння, варите 30 хвилин.
Коли суп звариться, остудіть його, і збийте блендером до однорідності.