Морквяні котлети без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Любителям овочевих страв хочу порекомендувати цей вельми простий рецепт морквяних котлет без яєць з відвареним просом. Ситно і смачно.
Корисні і дуже смачні морквяні котлети без яєць в домашніх умовах - прекрасний варіант для тих, хто дотримується посту і не вживає продукти тваринного походження. Замість проса можна взяти абсолютно будь-яку крупу. Наприклад, підійде рис, гречка, перловка. Крупа надає не тільки обсяг, але і прекрасно поєднується з овочами.
- Морква - 3 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Базилік - За смаком
- Перець чилі - За смаком
- Просо або рис - 1 Склянка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка
1. Список інгредієнтів, необхідних, щоб повторити цей рецепт на своїй кухні досить простий. Насамперед потрібно в підсоленій воді відварити до готовності рис або просо.
2. Розігрійте духовку до 220 градусів. Очистіть цибулю, морква, часник і імбир. Викладіть нарізану кубиками цибулю на сковороду разом з часником, обсмажте пару хвилин. Моркву натріть на тертці і разом з імбиром відправте до цибулі. Смажте на середньо вогні, періодично помішуючи, до м'якості.
3. У глибоку миску викладіть відварну крупу, обсмажені овочі. Додайте за смаком сіль, спеції, базилік, перець чилі. Все як слід перемішайте.
4. Завдяки крупі з фаршем дуже легко працювати. Змочіть трохи руки водою, зліпите невеликі котлетки і викладіть на деко, змащений маслом. Надішліть в розігріту духовку.
5. Хвилин через 20-25 морквяні котлети без яєць в домашніх умовах будуть готові. Подавати до столу їх можна з улюбленим соусом. Смачного!