Рецепт Капустяно-морквяні котлети фото

Капустяно-морквяні котлети
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Морква
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Корисний обід , Легка вечеря , Обід за 30 хвилин , Обід на швидку руку
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 5-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Можливо, назва цієї страви здасться комусь не дуже апетитним, проте, повірте, капустяно-морквяні котлети - це не тільки легкий і корисний, але ще і дуже смачний гарнір!

Опис приготування:

Простий рецепт капустяно-морквяних котлет не раз виручав мене в «критичних» ситуаціях, коли вміст холодильника залишало бажати кращого, а голодні гості всім своїм виглядом натякали на частування. Жодного разу ніхто не поскаржився - змітали зі столу все дочиста! Так що спробуйте - можливо, ці котлетки сподобаються і вам?

Чистимо цибулю та моркву. Цибуля ріжемо тонкими півкільцями, морква трьом на тертці.

Капусту дрібно шаткуємо.

Цибуля пасеруємо в об'ємної сковороді з високими бортами. Коли він почне золотитися, додаємо моркву, перемішуємо, закладаємо капусту.

Солимо, перчим, ще раз перемішуємо, заливаємо вершками і тушкуємо на повільному вогні хвилин 10 під кришкою.

Даємо овочевий масі трохи охолонути (вона все ще повинна бути гарячою), vbivaem яйця, засипаємо манку.

Знову перемішуємо, охолоджуємо і формуємо невеликі котлетки.

Обвалюють їх в панірувальних сухарях і обсмажуємо в маслі (намагаючись використовувати його якомога менше! ) з двох боків.

Готові котлети - рум'яні, золотисті і ароматні - подаємо на стіл гарячими зі сметанкою, посипавши дрібно нарубаної зеленню кропу.

Смачного!


  • Капуста - 0, 5 кілограма
  • Морква - 2-3 штук
  • Цибуля - 1 штука
  • Вершки - 0, 5 склянки(Для диетического питания можно заменить молоком)
  • Яйця - 2-3 штук
  • Манна крупа - 3-4 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Панірувальні сухарі - 50 грам
Простий рецепт капустяно-морквяних котлет не раз виручав мене в «критичних» ситуаціях, коли вміст холодильника залишало бажати кращого, а голодні гості всім своїм виглядом натякали на частування. Жодного разу ніхто не поскаржився - змітали зі столу все дочиста! Так що спробуйте - можливо, ці котлетки сподобаються і вам?

Чистимо цибулю та моркву. Цибуля ріжемо тонкими півкільцями, морква трьом на тертці.

Капусту дрібно шаткуємо.

Цибуля пасеруємо в об'ємної сковороді з високими бортами. Коли він почне золотитися, додаємо моркву, перемішуємо, закладаємо капусту.

Солимо, перчим, ще раз перемішуємо, заливаємо вершками і тушкуємо на повільному вогні хвилин 10 під кришкою.

Даємо овочевий масі трохи охолонути (вона все ще повинна бути гарячою), vbivaem яйця, засипаємо манку.

Знову перемішуємо, охолоджуємо і формуємо невеликі котлетки.

Обвалюють їх в панірувальних сухарях і обсмажуємо в маслі (намагаючись використовувати його якомога менше! ) з двох боків.

Готові котлети - рум'яні, золотисті і ароматні - подаємо на стіл гарячими зі сметанкою, посипавши дрібно нарубаної зеленню кропу.

Смачного!

Схожі рецепти