Рецепт Капустяно-морквяні котлети фото

Капустяно-морквяні котлети
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Морква
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Корисний обід, Легка вечеря, Обід за 30 хвилин, Обід на швидку руку
Гарячі страви, Котлети

Можливо, назва цієї страви здасться комусь не дуже апетитним, проте, повірте, капустяно-морквяні котлети - це не тільки легкий і корисний, але ще і дуже смачний гарнір!

Простий рецепт капустяно-морквяних котлет не раз виручав мене в «критичних» ситуаціях, коли вміст холодильника залишало бажати кращого, а голодні гості всім своїм виглядом натякали на частування. Жодного разу ніхто не поскаржився - змітали зі столу все дочиста! Так що спробуйте - можливо, ці котлетки сподобаються і вам?

Чистимо цибулю та моркву. Цибуля ріжемо тонкими півкільцями, морква трьом на тертці.

Капусту дрібно шаткуємо.

Цибуля пасеруємо в об'ємної сковороді з високими бортами. Коли він почне золотитися, додаємо моркву, перемішуємо, закладаємо капусту.

Солимо, перчим, ще раз перемішуємо, заливаємо вершками і тушкуємо на повільному вогні хвилин 10 під кришкою.

Даємо овочевий масі трохи охолонути (вона все ще повинна бути гарячою), vbivaem яйця, засипаємо манку.

Знову перемішуємо, охолоджуємо і формуємо невеликі котлетки.

Обвалюють їх в панірувальних сухарях і обсмажуємо в маслі (намагаючись використовувати його якомога менше! ) з двох боків.

Готові котлети - рум'яні, золотисті і ароматні - подаємо на стіл гарячими зі сметанкою, посипавши дрібно нарубаної зеленню кропу.

Смачного!


  • Капуста - 0, 5 кілограма
  • Морква - 2-3 штук
  • Цибуля - 1 штука
  • Вершки - 0, 5 склянки(Для диетического питания можно заменить молоком)
  • Яйця - 2-3 штук
  • Манна крупа - 3-4 Ст. Ложок
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Панірувальні сухарі - 50 грам
Простий рецепт капустяно-морквяних котлет не раз виручав мене в «критичних» ситуаціях, коли вміст холодильника залишало бажати кращого, а голодні гості всім своїм виглядом натякали на частування. Жодного разу ніхто не поскаржився - змітали зі столу все дочиста! Так що спробуйте - можливо, ці котлетки сподобаються і вам?

Чистимо цибулю та моркву. Цибуля ріжемо тонкими півкільцями, морква трьом на тертці.

Капусту дрібно шаткуємо.

Цибуля пасеруємо в об'ємної сковороді з високими бортами. Коли він почне золотитися, додаємо моркву, перемішуємо, закладаємо капусту.

Солимо, перчим, ще раз перемішуємо, заливаємо вершками і тушкуємо на повільному вогні хвилин 10 під кришкою.

Даємо овочевий масі трохи охолонути (вона все ще повинна бути гарячою), vbivaem яйця, засипаємо манку.

Знову перемішуємо, охолоджуємо і формуємо невеликі котлетки.

Обвалюють їх в панірувальних сухарях і обсмажуємо в маслі (намагаючись використовувати його якомога менше! ) з двох боків.

Готові котлети - рум'яні, золотисті і ароматні - подаємо на стіл гарячими зі сметанкою, посипавши дрібно нарубаної зеленню кропу.

Смачного!

Схожі рецепти