Капустяно-морквяні котлети
(покроковий рецепт з фото)
Можливо, назва цієї страви здасться комусь не дуже апетитним, проте, повірте, капустяно-морквяні котлети - це не тільки легкий і корисний, але ще і дуже смачний гарнір!
Простий рецепт капустяно-морквяних котлет не раз виручав мене в «критичних» ситуаціях, коли вміст холодильника залишало бажати кращого, а голодні гості всім своїм виглядом натякали на частування. Жодного разу ніхто не поскаржився - змітали зі столу все дочиста! Так що спробуйте - можливо, ці котлетки сподобаються і вам?
Чистимо цибулю та моркву. Цибуля ріжемо тонкими півкільцями, морква трьом на тертці.
Капусту дрібно шаткуємо.
Цибуля пасеруємо в об'ємної сковороді з високими бортами. Коли він почне золотитися, додаємо моркву, перемішуємо, закладаємо капусту.
Солимо, перчим, ще раз перемішуємо, заливаємо вершками і тушкуємо на повільному вогні хвилин 10 під кришкою.
Даємо овочевий масі трохи охолонути (вона все ще повинна бути гарячою), vbivaem яйця, засипаємо манку.
Знову перемішуємо, охолоджуємо і формуємо невеликі котлетки.
Обвалюють їх в панірувальних сухарях і обсмажуємо в маслі (намагаючись використовувати його якомога менше! ) з двох боків.
Готові котлети - рум'яні, золотисті і ароматні - подаємо на стіл гарячими зі сметанкою, посипавши дрібно нарубаної зеленню кропу.
Смачного!
- Капуста - 0, 5 кілограма
- Морква - 2-3 штук
- Цибуля - 1 штука
- Вершки - 0, 5 склянки(Для диетического питания можно заменить молоком)
- Яйця - 2-3 штук
- Манна крупа - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Панірувальні сухарі - 50 грам
Чистимо цибулю та моркву. Цибуля ріжемо тонкими півкільцями, морква трьом на тертці.
Капусту дрібно шаткуємо.
Цибуля пасеруємо в об'ємної сковороді з високими бортами. Коли він почне золотитися, додаємо моркву, перемішуємо, закладаємо капусту.
Солимо, перчим, ще раз перемішуємо, заливаємо вершками і тушкуємо на повільному вогні хвилин 10 під кришкою.
Даємо овочевий масі трохи охолонути (вона все ще повинна бути гарячою), vbivaem яйця, засипаємо манку.
Знову перемішуємо, охолоджуємо і формуємо невеликі котлетки.
Обвалюють їх в панірувальних сухарях і обсмажуємо в маслі (намагаючись використовувати його якомога менше! ) з двох боків.
Готові котлети - рум'яні, золотисті і ароматні - подаємо на стіл гарячими зі сметанкою, посипавши дрібно нарубаної зеленню кропу.
Смачного!