Рецепт Капустяно-картопляні оладки фото

Капустяно-картопляні оладки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На швидку руку
Випічка, Оладки

Овочеві закуски - це відмінний варіант перекусу і сніданку. Пропоную рецепт приготування капустяно-картопляних оладок, від яких неможливо відірватися.

Класичний рецепт капустяно-картопляних оладок можна доповнити й іншими овочами за смаком - морквою або кабачком, наприклад. Також використовувати можна не тільки свіжу капусту, але і квашену.

  • Картопля - 4-5 штук
  • Капуста - 250 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Борошно або манка - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
капустяно-картопляні оладки - фото крок 1
1. Картоплю очистити і натерти на середній терці. Викласти в глибоку миску. Якщо в рецепт приготування капустяно-картопляних оладок використовується свіжа капуста, її потрібно нашаткувати і на пару хвилин опустити в окріп. Потім остудити і додати до картоплі. Квашену просто просушити трохи від розсолу.
капустяно-картопляні оладки - фото крок 2
2. Вбити яйце. Посолити і поперчити все за смаком. При бажанні можна додати трохи свіжої зелені або ароматні трави, наприклад.
капустяно-картопляні оладки - фото крок 3
3. Як випливає все перемішати. Якщо маса виходить занадто рідкою, можна додати трохи борошно або манної крупи.
капустяно-картопляні оладки - фото крок 4
4. На сковороді розігріти олію. Столовою ложкою викладати овочі і смажити на середньому вогні без кришки.
капустяно-картопляні оладки - фото крок 5
5. Коли низ підрум'яниться оладки потрібно перевернути і обсмажити з другої сторони до апетитної скориночки.
капустяно-картопляні оладки - фото крок 6
6. Готові капустяно-картопляні оладки в домашніх умовах можна викласти попередньо на паперовий рушник, щоб прибрати залишки масла. Подавати до столу їх можна зі сметаною.

Схожі рецепти