Капустяно-картопляні оладки
(покроковий рецепт з фото)
Овочеві закуски - це відмінний варіант перекусу і сніданку. Пропоную рецепт приготування капустяно-картопляних оладок, від яких неможливо відірватися.
Класичний рецепт капустяно-картопляних оладок можна доповнити й іншими овочами за смаком - морквою або кабачком, наприклад. Також використовувати можна не тільки свіжу капусту, але і квашену.
- Картопля - 4-5 штук
- Капуста - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Борошно або манка - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Картоплю очистити і натерти на середній терці. Викласти в глибоку миску. Якщо в рецепт приготування капустяно-картопляних оладок використовується свіжа капуста, її потрібно нашаткувати і на пару хвилин опустити в окріп. Потім остудити і додати до картоплі. Квашену просто просушити трохи від розсолу.
2. Вбити яйце. Посолити і поперчити все за смаком. При бажанні можна додати трохи свіжої зелені або ароматні трави, наприклад.
3. Як випливає все перемішати. Якщо маса виходить занадто рідкою, можна додати трохи борошно або манної крупи.
4. На сковороді розігріти олію. Столовою ложкою викладати овочі і смажити на середньому вогні без кришки.
5. Коли низ підрум'яниться оладки потрібно перевернути і обсмажити з другої сторони до апетитної скориночки.
6. Готові капустяно-картопляні оладки в домашніх умовах можна викласти попередньо на паперовий рушник, щоб прибрати залишки масла. Подавати до столу їх можна зі сметаною.