Капустяно-морквяний запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі простий рецепт капустяно-морквяної запіканки - це легке, корисне і доступне за ціною блюдо припаде до смаку як вегетаріанцям, так і просто любителям овочів.
Приготувати капустяно-морквяний запіканку можна з різними продуктами - копченим м'ясом, наприклад. Мені ж найбільше подобається з грибами - на мій погляд, вони ідеально доповнюють смак капусти і моркви. Виходить дуже навіть апетитне «тріо».
Капусту почистити і дрібно нашаткувати. Розтопити в сковороді вершкове масло і трохи обсмажити капусту - вона не повинна стати коричневої, нехай просто вбере масло і злегка «притомленим».
Влити воду або молоко, посолити, додати коріандр, всипати манку, ретельно перемішати.
Гриби промити, нарізати і відварити з лавровим листом і перцем. Відвар не виливати - він ще стане в нагоді!
Почистити і дрібно нарізати цибулю. Спасерувати у вершковому маслі. Коли стане золотитися - додати гриби. Смажити хвилин 10 до утворення рум'яної скоринки, посолити.
На окремій сковороді злегка обсмажити натерту на тертці моркву.
Форму для випікання змастити маслом і присипати панірувальними сухарями.
Викласти шарами - капусту, гриби з цибулею, морква і знову капусту. Засипати зверху тертим сиром.
Збити яйця. Грибний бульйон підсолити, вийняти лавровий лист, всипати борошно і ретельно перемішати до розчинення всіх грудочок. Влити яйця, ще раз перемішати. Залити вміст форми.
Поставити форму в духовку, розігріту до 180С на 15-20 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Готову запіканку нарізати порційними шматочками, подавати гарячою зі сметаною і дрібно нарізаною зеленню кропу.
- Капуста - 0, 5 кілограма
- Цибуля - 1-2 штук
- Морква - 2-3 штук
- Гриби - 300 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Вода або молоко - 3/4 склянки
- Манна крупа - 6 Ст. Ложок
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Перець запашний горошком - 2-3 штук
- Koriandr - 0, 5 чайних ложки
- Панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 2-3 Ст. Ложок
- Сир твердий - 150 грам
Капусту почистити і дрібно нашаткувати. Розтопити в сковороді вершкове масло і трохи обсмажити капусту - вона не повинна стати коричневої, нехай просто вбере масло і злегка «притомленим».
Влити воду або молоко, посолити, додати коріандр, всипати манку, ретельно перемішати.
Гриби промити, нарізати і відварити з лавровим листом і перцем. Відвар не виливати - він ще стане в нагоді!
Почистити і дрібно нарізати цибулю. Спасерувати у вершковому маслі. Коли стане золотитися - додати гриби. Смажити хвилин 10 до утворення рум'яної скоринки, посолити.
На окремій сковороді злегка обсмажити натерту на тертці моркву.
Форму для випікання змастити маслом і присипати панірувальними сухарями.
Викласти шарами - капусту, гриби з цибулею, морква і знову капусту. Засипати зверху тертим сиром.
Збити яйця. Грибний бульйон підсолити, вийняти лавровий лист, всипати борошно і ретельно перемішати до розчинення всіх грудочок. Влити яйця, ще раз перемішати. Залити вміст форми.
Поставити форму в духовку, розігріту до 180С на 15-20 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Готову запіканку нарізати порційними шматочками, подавати гарячою зі сметаною і дрібно нарізаною зеленню кропу.