Рецепт Капустяно-морквяний запіканка фото

Капустяно-морквяний запіканка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Морква
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Корисний обід , Легка вечеря
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пропоную вашій увазі простий рецепт капустяно-морквяної запіканки - це легке, корисне і доступне за ціною блюдо припаде до смаку як вегетаріанцям, так і просто любителям овочів.

Опис приготування:

Приготувати капустяно-морквяний запіканку можна з різними продуктами - копченим м'ясом, наприклад. Мені ж найбільше подобається з грибами - на мій погляд, вони ідеально доповнюють смак капусти і моркви. Виходить дуже навіть апетитне «тріо».

Капусту почистити і дрібно нашаткувати. Розтопити в сковороді вершкове масло і трохи обсмажити капусту - вона не повинна стати коричневої, нехай просто вбере масло і злегка «притомленим».

Влити воду або молоко, посолити, додати коріандр, всипати манку, ретельно перемішати.

Гриби промити, нарізати і відварити з лавровим листом і перцем. Відвар не виливати - він ще стане в нагоді!

Почистити і дрібно нарізати цибулю. Спасерувати у вершковому маслі. Коли стане золотитися - додати гриби. Смажити хвилин 10 до утворення рум'яної скоринки, посолити.

На окремій сковороді злегка обсмажити натерту на тертці моркву.

Форму для випікання змастити маслом і присипати панірувальними сухарями.

Викласти шарами - капусту, гриби з цибулею, морква і знову капусту. Засипати зверху тертим сиром.

Збити яйця. Грибний бульйон підсолити, вийняти лавровий лист, всипати борошно і ретельно перемішати до розчинення всіх грудочок. Влити яйця, ще раз перемішати. Залити вміст форми.

Поставити форму в духовку, розігріту до 180С на 15-20 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Готову запіканку нарізати порційними шматочками, подавати гарячою зі сметаною і дрібно нарізаною зеленню кропу.

  • Капуста - 0, 5 кілограма
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Морква - 2-3 штук
  • Гриби - 300 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Вода або молоко - 3/4 склянки
  • Манна крупа - 6 Ст. Ложок
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Перець запашний горошком - 2-3 штук
  • Koriandr - 0, 5 чайних ложки
  • Панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
  • Яйця - 2 штуки
  • Борошно - 2-3 Ст. Ложок
  • Сир твердий - 150 грам
Приготувати капустяно-морквяний запіканку можна з різними продуктами - копченим м'ясом, наприклад. Мені ж найбільше подобається з грибами - на мій погляд, вони ідеально доповнюють смак капусти і моркви. Виходить дуже навіть апетитне «тріо».

Капусту почистити і дрібно нашаткувати. Розтопити в сковороді вершкове масло і трохи обсмажити капусту - вона не повинна стати коричневої, нехай просто вбере масло і злегка «притомленим».

Влити воду або молоко, посолити, додати коріандр, всипати манку, ретельно перемішати.

Гриби промити, нарізати і відварити з лавровим листом і перцем. Відвар не виливати - він ще стане в нагоді!

Почистити і дрібно нарізати цибулю. Спасерувати у вершковому маслі. Коли стане золотитися - додати гриби. Смажити хвилин 10 до утворення рум'яної скоринки, посолити.

На окремій сковороді злегка обсмажити натерту на тертці моркву.

Форму для випікання змастити маслом і присипати панірувальними сухарями.

Викласти шарами - капусту, гриби з цибулею, морква і знову капусту. Засипати зверху тертим сиром.

Збити яйця. Грибний бульйон підсолити, вийняти лавровий лист, всипати борошно і ретельно перемішати до розчинення всіх грудочок. Влити яйця, ще раз перемішати. Залити вміст форми.

Поставити форму в духовку, розігріту до 180С на 15-20 хвилин до утворення золотистої скоринки.

Готову запіканку нарізати порційними шматочками, подавати гарячою зі сметаною і дрібно нарізаною зеленню кропу.

Схожі рецепти