Картопляно-морквяний запіканка з брокколі
(покроковий рецепт з фото)
Хто любить корисні страви? Вам сюди! Дуже яскрава і смачна овочева запіканка, яку можна приготувати в пост!
Брокколі - чудовий вид капусти, але якщо у вас не виявилося її під рукою, то в запіканку можна покласти стручкову квасолю, спаржу, гриби… взагалі-то, що ви любите. А якщо картопляне пюре зробити не з вершковим, а з рослинним маслом, то запіканка має місце бути на святковому столі в пост! Як приготувати картопляно-морквяний запіканку з брокколі, читайте в покроковому рецепті.
- Картопля - 500 грам
- Морква - 300 грам
- Брокколі - 400 грам (заморожена)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Крохмаль кукурудзяний - 15-30 грам
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти, включаючи сіль і перець.
Картопля очистіть, відваріть і приготуйте пюре з картопляним відваром і з вершковим або рослинним маслом. Якщо картопля після варіння дуже розсипчастий, то додайте в пюре 15 г крохмалю.
Брокколі покладіть в киплячу підсолену воду і варіть 2-3 хв. Після закипання, відкиньте на друшляк.
Цибулю і часник дрібно наріжте, моркву натріть на крупній тертці.
На рослинному маслі обсмажити цибулю і моркву до м'якості. Остудіть, додайте часник, перець і 15 г крохмалю.
Силіконову або керамічну форму змажте рослинним маслом і викладіть пюре, формуючи бортики. Зробіть поглиблення.
Потім в поглиблення викладіть броколі. Придавите ложкою.
І останній шар - морквяно-цибулевий. Придавите його також ложкою і поставте запіканку в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Після того, як запіканка буде готова, дайте їй відпочити 5 хвилин, накрийте блюдом і переверніть. Можна подавати до столу!
Смачного!