Рецепт Картопляно-капустяна запіканка фото

Картопляно-капустяна запіканка
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Овочі , Картопля
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На полуденок , Для дітей
Випічка
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт приготування картопляно-капустяної запіканки під сирною скоринкою з креветками. З морепродуктами виходить дуже смачна, калорійна і ситна картопля з капустою.

Опис приготування:

У цій страві картопля дуже добре поєднується з капустою, а також доповнюється креветками, які надають картоплі приємний смак. Готувати блюдо не складно, та й не довго.

  • Часник - 3 зубчики
  • Креветки - 200 грам
  • Перець - 1 Чайна ложка
  • Картопля - 6 штук
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Капуста білокачанна - 100 грам
  • Сухарі паніровочні - 50 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сир твердий - 200 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Молоко - 1 Склянка
картопляно-капустяна запіканка - фото крок 1
1. В першу чергу приготуємо креветки. Заливаємо креветки окропом, даємо їм постояти, поки вони охолонуть. Потім знімаємо хвостики, а воду зливаємо. Капусту і цибулю дрібно нарізаємо.
картопляно-капустяна запіканка - фото крок 2
2. Очищаємо картоплю, промиваємо, і потім дуже тоненькими кружальцями його нарізаємо (можна натирати на крупну тертку).
картопляно-капустяна запіканка - фото крок 3
3. У чашці збиваємо яйце, додаємо сюди молоко. На великій тертці натираємо сир. Вершковим маслом змащуємо жароміцний посуд або деко, присипаємо панірувальними сухарями.
картопляно-капустяна запіканка - фото крок 4
4. Картопля змішуємо з капустою і яйцем, додаємо молоко, посипаємо половину натертого сиру, перчимо і солимо, все гарненько перемішуємо. Половину суміші викладаємо на деко, сюди укладаємо шматочки сьомги, кальмари і креветки, закриваємо залишками суміші.
картопляно-капустяна запіканка - фото крок 5
5. Остачей тертого сиру посипаємо запіканку, ставимо в розігріту духову шафу, запікаємо хвилин сорок-п'ятдесят із закритою кришкою (температура сто вісімдесят градусів). Після знімаємо кришку і хвилин десять запікаємо ще.
картопляно-капустяна запіканка - фото крок 6
6. Запіканку дістаємо, розкладаємо по тарілках. Подавати цю страву можна з помідорами або солоними огірками.

Схожі рецепти