Картопляно-капустяна запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування картопляно-капустяної запіканки під сирною скоринкою з креветками. З морепродуктами виходить дуже смачна, калорійна і ситна картопля з капустою.
У цій страві картопля дуже добре поєднується з капустою, а також доповнюється креветками, які надають картоплі приємний смак. Готувати блюдо не складно, та й не довго.
- Часник - 3 зубчики
- Креветки - 200 грам
- Перець - 1 Чайна ложка
- Картопля - 6 штук
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Капуста білокачанна - 100 грам
- Сухарі паніровочні - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Сир твердий - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Молоко - 1 Склянка
1. В першу чергу приготуємо креветки. Заливаємо креветки окропом, даємо їм постояти, поки вони охолонуть. Потім знімаємо хвостики, а воду зливаємо. Капусту і цибулю дрібно нарізаємо.
2. Очищаємо картоплю, промиваємо, і потім дуже тоненькими кружальцями його нарізаємо (можна натирати на крупну тертку).
3. У чашці збиваємо яйце, додаємо сюди молоко. На великій тертці натираємо сир. Вершковим маслом змащуємо жароміцний посуд або деко, присипаємо панірувальними сухарями.
4. Картопля змішуємо з капустою і яйцем, додаємо молоко, посипаємо половину натертого сиру, перчимо і солимо, все гарненько перемішуємо. Половину суміші викладаємо на деко, сюди укладаємо шматочки сьомги, кальмари і креветки, закриваємо залишками суміші.
5. Остачей тертого сиру посипаємо запіканку, ставимо в розігріту духову шафу, запікаємо хвилин сорок-п'ятдесят із закритою кришкою (температура сто вісімдесят градусів). Після знімаємо кришку і хвилин десять запікаємо ще.
6. Запіканку дістаємо, розкладаємо по тарілках. Подавати цю страву можна з помідорами або солоними огірками.