Картопляно-морквяний суп
(покроковий рецепт з фото)
Яскравий, ніжний і легкий, корисний і трохи незвичний картопляно-морквяний суп такий простий, але неймовірно вишуканий. Легкий і ніжний суп ідеально підходить для ситного і смачного сімейного обіду.
Невеликий набір продуктів, трохи вашого часу - і легкий, смачний суп готовий. Вам сподобається простота приготування картопляно-морквяного супу, його яскравий колір і легкий апельсиновий аромат. А як приготувати картопляно-морквяний суп, я розповім нижче. Тепер ваша черга радувати своїх близьких незвичайним, яскравим і дуже смачним обідом!
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 4 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Тертий імбир - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки (або рослинне)
- Овочевий бульйон - 400 мілілітрів
- Біла спаржа - 300 грам
- Апельсин - 2 штуки
- Базилік - 1-2 штук (листя)
- Сіль - 1/2 чайних ложки (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
Насамперед необхідно почистити овочі: картоплю, морква, цибуля і імбир.
Далі нарізаємо дрібно цибулю, імбир натираємо на тертці, а картопля і морквину - невеликими кубиками. У каструлю додаємо 1 ст.Л. Оливкового масла і злегка обсмажуємо цибулю і імбир.
Потім додаємо картоплю і моркву. Перемішуємо, солимо і перчимо до смаку, tusim 5 хвилин. Потім наливаємо бульйон і тушкуємо 15-20 хвилин.
Спаржу чистимо і нарізаємо тонкими скибочками, розігріваємо сковороду з оливковою олією.
Обсмажуємо спаржу близько 8 хвилин на невеликому вогні, не забуваємо посолити і помішувати.
Додаємо сік з апельсина. Нам потрібно 150 мл соку. Потім прибираємо суп з вогню, додаємо сік і за допомогою блендера робимо пюре.
Розливаємо картопляно-морквяний суп по тарілках, посипаємо його спаржею і прикрашаємо листком базиліка.