Картопляно-грибний суп
(покроковий рецепт з фото)
Багато шалено люблять перші страви з грибами і картоплею. Цей рецепт як раз про те, як можна приготувати картопляно-грибний просто і швидко. Повірте, супчик виходить просто дивовижний!
Рецепт, як приготувати картопляно-грибний суп, дуже простий. При приготуванні супу можна використовувати абсолютно будь-які гриби, це можуть бути як печериці, Tak і лисиці. Також з приправами можете поекспериментувати. За бажанням суп перед подачею можна прикрасити нарізаною зеленню.
- Морква - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Картопля - 5 штук
- Гриби - 500 грам
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Зелень - 1 пучок
- Чорний мелений перець - 2 щіпки
1. Картопля промийте під проточною водою, очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками, як зазвичай в першу страву.
2. Морква промийте, відчистите від шкірки і потріть на крупній тертці, також можна порізати тонко соломкою.
3. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте або маленькими кубиками, або тоненькими півкільцями, як вам більше подобається.
4. Гриби ретельно промийте під водою і наріжте середніми за величиною шматочками. На сковороді спочатку їх трохи обсмажте з вершковим маслом, приблизно 7-10 хвилин на середньому вогні. Потім викладіть в каструлю з водою і поставте варитися на повільний вогонь. За часом варити необхідно приблизно 30 хвилин.
5. Потім в каструлю акуратно додайте картоплю, моркву і ріпчасту цибулю. Додати сіль, поперчіть і не забудьте про лавровий лист. Продовжуйте варити суп на середньому вогні, помішуючи, ще приблизно 20-25 хвилин. Коли картопля стане м'яким - суп готовий. Смачного!