Рецепт Картопляно-грибний суп фото

Картопляно-грибний суп
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля, Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід, На швидку руку
Супи

Багато шалено люблять перші страви з грибами і картоплею. Цей рецепт як раз про те, як можна приготувати картопляно-грибний просто і швидко. Повірте, супчик виходить просто дивовижний!

Рецепт, як приготувати картопляно-грибний суп, дуже простий. При приготуванні супу можна використовувати абсолютно будь-які гриби, це можуть бути як печериці, Tak і лисиці. Також з приправами можете поекспериментувати. За бажанням суп перед подачею можна прикрасити нарізаною зеленню.

  • Морква - 2 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Картопля - 5 штук
  • Гриби - 500 грам
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Зелень - 1 пучок
  • Чорний мелений перець - 2 щіпки
картопляно-грибний суп - фото крок 1
1. Картопля промийте під проточною водою, очистіть від шкірки і наріжте невеликими кубиками, як зазвичай в першу страву.
картопляно-грибний суп - фото крок 2
2. Морква промийте, відчистите від шкірки і потріть на крупній тертці, також можна порізати тонко соломкою.
картопляно-грибний суп - фото крок 3
3. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте або маленькими кубиками, або тоненькими півкільцями, як вам більше подобається.
картопляно-грибний суп - фото крок 4
4. Гриби ретельно промийте під водою і наріжте середніми за величиною шматочками. На сковороді спочатку їх трохи обсмажте з вершковим маслом, приблизно 7-10 хвилин на середньому вогні. Потім викладіть в каструлю з водою і поставте варитися на повільний вогонь. За часом варити необхідно приблизно 30 хвилин.
картопляно-грибний суп - фото крок 5
5. Потім в каструлю акуратно додайте картоплю, моркву і ріпчасту цибулю. Додати сіль, поперчіть і не забудьте про лавровий лист. Продовжуйте варити суп на середньому вогні, помішуючи, ще приблизно 20-25 хвилин. Коли картопля стане м'яким - суп готовий. Смачного!

Схожі рецепти