Рецепт Картопляно-цибулевий суп фото

Картопляно-цибулевий суп
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Картопля, Лук-пориста
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Супи, Супи-пюре

Суп-пюре хороший тим, що на виході не видно інгредієнтів, з яких він складається. У нього однорідна і ніжна консистенція, яка сподобається всім. Розповім, як приготувати картопляно-цибулевий суп.

Основа супу - це картопля і цибуля-порей. Якщо хочете урізноманітнити суп великою кількістю овочів, сміливо додавайте до нього морква, гарбуз та інше. На весь процес у вас піде не більше півгодини. Можна використовувати свіжі трави або сушені, а також додати до супу м'ясо або копченості.

  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Лук-пориста - 1, 5 кілограма
  • Картопля - 1, 5 кілограма
  • Сіль - За смаком
  • Білий мелений перець - 0, 5 чайних ложки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Свіжий чебрець - 2-3 штук
  • Курячий бульйон - 4 склянки
  • Жирні вершки - 3 Ст. Ложки
  • Петрушка - 1 штука
картопляно-цибулевий суп - фото крок 1
1. Відріжте кореневу частину від порею, поріжте цибулю уздовж навпіл.
картопляно-цибулевий суп - фото крок 2
2. Ретельно промийте цибулю-порей під проточною водою.
картопляно-цибулевий суп - фото крок 3
3. Поріжте скибочками.
картопляно-цибулевий суп - фото крок 4
4. Розтопити вершкове масло в каструлі.
картопляно-цибулевий суп - фото крок 5
5. Додайте в каструлю цибулю-порей, посоліть і готуйте на середньому вогні протягом 5-7 хвилин.
картопляно-цибулевий суп - фото крок 6
6. Почистіть картоплю, поріжте його великими шматочками.
картопляно-цибулевий суп - фото крок 7
7. Як тільки цибуля-порей стане більш м'яким, влийте в каструлю курячий бульйон і додайте в нього картоплю.
картопляно-цибулевий суп - фото крок 8
8. Промийте і дрібно наріжте чебрець, збільште вогонь, додайте в каструлю білий перець, листя чебрецю і лавровий лист.
картопляно-цибулевий суп - фото крок 9
9. Кип'ятіть 15-20 хвилин, поки картопля не стане м'яким.
картопляно-цибулевий суп - фото крок 10
10. Видаліть лавровий лист і великі листочки чебрецю, за допомогою блендера пюріруйте суп.
картопляно-цибулевий суп - фото крок 11
11. Додайте вершки і варіть ще 5 хвилин, промийте петрушку, поріжте і додайте її в суп.
картопляно-цибулевий суп - фото крок 12
12. Трохи остудіть суп, подавайте до столу.
картопляно-цибулевий суп - фото крок 13
13. Суп буде відмінно гармоніювати з грінками.

Схожі рецепти