Картопляно-цибулевий суп
(покроковий рецепт з фото)
Суп-пюре хороший тим, що на виході не видно інгредієнтів, з яких він складається. У нього однорідна і ніжна консистенція, яка сподобається всім. Розповім, як приготувати картопляно-цибулевий суп.
Основа супу - це картопля і цибуля-порей. Якщо хочете урізноманітнити суп великою кількістю овочів, сміливо додавайте до нього морква, гарбуз та інше. На весь процес у вас піде не більше півгодини. Можна використовувати свіжі трави або сушені, а також додати до супу м'ясо або копченості.
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Лук-пориста - 1, 5 кілограма
- Картопля - 1, 5 кілограма
- Сіль - За смаком
- Білий мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Свіжий чебрець - 2-3 штук
- Курячий бульйон - 4 склянки
- Жирні вершки - 3 Ст. Ложки
- Петрушка - 1 штука
1. Відріжте кореневу частину від порею, поріжте цибулю уздовж навпіл.
2. Ретельно промийте цибулю-порей під проточною водою.
3. Поріжте скибочками.
4. Розтопити вершкове масло в каструлі.
5. Додайте в каструлю цибулю-порей, посоліть і готуйте на середньому вогні протягом 5-7 хвилин.
6. Почистіть картоплю, поріжте його великими шматочками.
7. Як тільки цибуля-порей стане більш м'яким, влийте в каструлю курячий бульйон і додайте в нього картоплю.
8. Промийте і дрібно наріжте чебрець, збільште вогонь, додайте в каструлю білий перець, листя чебрецю і лавровий лист.
9. Кип'ятіть 15-20 хвилин, поки картопля не стане м'яким.
10. Видаліть лавровий лист і великі листочки чебрецю, за допомогою блендера пюріруйте суп.
11. Додайте вершки і варіть ще 5 хвилин, промийте петрушку, поріжте і додайте її в суп.
12. Трохи остудіть суп, подавайте до столу.
13. Суп буде відмінно гармоніювати з грінками.