Цибулевий французький суп
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите ніжний смак у поєднанні з ароматом і пікантність, тоді цей рецепт вам ідеально підійде. Сьогодні я розповім, як приготувати цибульний суп по-французьки так, щоб сподобалося всім!
Оригінальний французький цибулевий суп здивує вас своїм автентичним смаком. Завдяки дивовижному поєднанню вина, вершкового масла, лука і трав суп виходить дуже смачним. Подавати його можна в глиняному горщику або в хлібі. Блюдо виходить ситним, смачним і своєрідним. Обов'язково спробуйте приготувати його будинку - і ви не пошкодуєте!
- Топлене вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Цибуля (солодких сортів) - 3-4 штук
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Чебрець - 1 пучок
- Лавровий лист - 2 штуки
- Багет - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Херес (вино) - 2 чайних ложки
- Грюйєр (сир) - 150 грам
1
Очищаємо цибулю і крупно його нарізаємо (можна кільцями або півкільцями). У розігріту каструлю вливаємо топлене вершкове масло, після додаємо цибулю. Обсмажуємо протягом 15 хвилин на повільному вогні, поки цибуля не стане м'якше. Додаємо сіль і цукор, ретельно перемішуємо, поки цибуля не набуде відтінку карамелі.
2
Через 15-20 хвилин додаємо до цибулі вино і тушкуємо на сильному вогні протягом 10 хвилин, поки вся рідина не випарується.
3
Додаємо яловичий бульйон, чебрець і лавровий лист і доводимо до кипіння, накривши кришкою. Варимо 30 хвилин. Коли суп приготується, додаємо в нього вершкове масло, а також сіль і перець за смаком, ретельно перемішуємо.
4
Тим часом нарізаємо два шматочки багета товщиною в 0, 5 дюйма. Підсушуємо їх на сковороді без масла, після чого натираємо грінки часником.
5
Далі нам знадобиться вогнетривка посуд, на дно якої необхідно додати пів чайної ложки Хереса. Зверху вина додаємо ківш супу, який посипаємо сиром. Накриваємо ємність грінками, зверху посипаємо тертим сиром і випікаємо в духовці протягом 5-7 хвилин. Блюдо готово, смачного!