Цибулевий суп з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Цибулевий суп з куркою - національне шотландське блюдо, яке англійською звучить як"Cock-a-Leekie soup" (суп з півня і цибулі-порею). Дуже смачний і ситний супчик, рекомендую приготувати.
Вважається, що цибульний суп - це чисто французьке блюдо, але як виявилося, не завжди! У Шотландії теж є традиція готувати цибульний суп, але роблять вони це з додаванням курячого м'яса. Як вже було сказано вище, в Шотландії цибульний суп з куркою подається в особливих випадках - на день Св. Ендрю, на день народження Роберта Бернса (великий шотландський поет) і в язичницьке свято Хогманай. Але, думаю, ми можемо запозичити цей прекрасний рецепт у шотландців і готувати цибульний суп з куркою хоч кожен день. Вдалого приготування!
- Лук-пориста - 500 грам
- Курині ніжки - 2 штуки
- Чорнослив - 75 грам
- Мал - 50 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Лавровий лист - 2 штуки
- Гілочка свіжого чебрецю - 3 штуки
- Курячий бульйон - 2, 5 L
- Сіль - - За смаком
Кільцями нарізаємо білу частину цибулі-порею.
Теж саме робимо із зеленою частиною.
У каструлі з товстим дном, де будемо варити суп, розтоплюємо вершкове масло і обсмажуємо в ньому курячі ніжки (цілком).
Додаємо до курки білу частину цибулі-порей і обсмажуємо до м'якості.
Потім до курки і цибулі додаємо нарізаний чорнослив (попередньо запарені), лавровий лист, гілочки чебрецю. Заливаємо бульйоном.
Накриваємо кришкою і Томім суп на самому повільному вогні півтори години. Не забудьте посолити! Потім необхідно вийняти з бульйону курку.
Потім додаємо в суп зелену частину цибулі-порею і рис.
Куряче м'ясо відокремлюємо від кістки і закладаємо в суп. Варимо протягом 10 хвилин на середньому вогні до готовності рису.
Готовий суп подаємо до столу з шматочками обсмаженого білого хліба. Смачного!