Цибулевий суп класичний
(покроковий рецепт з фото)
Мінімальний набір інгредієнтів - і на вашому столі найпростіший, але в той же час вишуканий цибульний суп класичний. Готується він з додаванням портвейну і подається з часниковими сухариками.
Багато років тому такий цибульний суп класичний вважався стравою для бідняків, але вже через деякий час багатії облагородили його портвейном і він став вважатися вишуканим блюдом. Готується він дуже швидко, а подається з часниковими сухариками вприкуску.
- Цибуля - 2-3 штуки
- Курячий бульйон - 1 літрів
- Морква - 2-3 штуки
- Борошно - 75 грам
- Portveyn - 100 мілілітрів
- Сіль і спеції - За смаком
1. Цибулевий суп готується досить легко. Незвичайний і вишуканий смак йому надають портвейн і часникові сухарики. Нарізаємо цибулю, частина з якого будемо обсмажувати, а частина залишимо так.
2. Лук обсмажити на олії до золотистого кольору.
3. Заздалегідь нам потрібно відварити курячий бульйон. До нього додаємо обсмажену цибулю і частина що залишився сирої цибулі. Також вводимо сиру моркву, доводимо все до кипіння.
4. Прокип'ятивши близько 5 хвилин, знімаємо з вогню. Подрібнюємо все блендером.
5. Наливаємо в іншу каструлю портвейн, додаємо пару лаврових листів. Доводимо до кипіння. Кип'ятимо пару хвилин, після чого додаємо в цю ємність наш суп-пюре. Доводимо знову до кипіння, знімаємо з вогню.
6. Подаємо порційно, разом з часниковими сухариками, які можна зробити самим або взяти вже готові.