Цибулевий хліб класичний
(покроковий рецепт з фото)
Печена в домашніх умовах хліб не тільки смачніше, але і цікавіше магазинного, адже рецепти можна знайти найрізноманітніші. Якщо ви теж любите експериментувати з тестом, спробуйте цей варіант.
Хочу представити вашій увазі чудову ідею, як приготувати цибульний хліб класичний. В даному випадку він випікається в духовці, так що ніякої техніки не знадобиться. Лук надає тісту особливу родзинку, але при цьому зовсім не ускладнює його. Спробувати варто однозначно! :)
- Борошно - 360 грам
- Молоко або сироватка - 160 мілілітрів
- Оливкова олія - 30 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цибулина - 1 штука
- Цукор - 1/3 чайних ложки
1. Для приготування тіста просійте в глибоку миску борошно з сіллю. Додайте дріжджі і влийте тепле молоко або сироватку.
2. Розігрійте на сковороді ложку оливкової олії. Викладіть подрібнену цибулю і обсмажте до золотистого кольору. В кінці додайте цукор і обсмажте хвилинку, щоб цибуля карамелізований. Після викладіть його в тісто і додайте масло, що залишилося. Все перемішайте. Готове тісто скачайте в кулю, накрийте рушником і залиште в теплі на пару годин для підходу.
3. Через годину потрібно обминути тісто і дати йому ще разок підійти.
4. Викладіть тісто на деко, застелене пергаментом. Сформуйте круглу булку або батон. Зробіть надрізи гострим ножем. Дайте підійти ще трохи, залиште хвилин на 15. Після відправте лист у розігріту до 200 градусів духовку.
5. Випікайте хліб хвилин 10-12, після зменшіть температуру до 170 градусів і продовжуйте випікати до готовності.