Рецепт Цибулевий хліб класичний фото

Цибулевий хліб класичний
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто, Овочі, Цибуля
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На сніданок
Випічка, Хліб

Печена в домашніх умовах хліб не тільки смачніше, але і цікавіше магазинного, адже рецепти можна знайти найрізноманітніші. Якщо ви теж любите експериментувати з тестом, спробуйте цей варіант.

Хочу представити вашій увазі чудову ідею, як приготувати цибульний хліб класичний. В даному випадку він випікається в духовці, так що ніякої техніки не знадобиться. Лук надає тісту особливу родзинку, але при цьому зовсім не ускладнює його. Спробувати варто однозначно! :)

  • Борошно - 360 грам
  • Молоко або сироватка - 160 мілілітрів
  • Оливкова олія - 30 мілілітрів
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Цибулина - 1 штука
  • Цукор - 1/3 чайних ложки
цибулевий хліб класичний - фото крок 1
1. Для приготування тіста просійте в глибоку миску борошно з сіллю. Додайте дріжджі і влийте тепле молоко або сироватку.
цибулевий хліб класичний - фото крок 2
2. Розігрійте на сковороді ложку оливкової олії. Викладіть подрібнену цибулю і обсмажте до золотистого кольору. В кінці додайте цукор і обсмажте хвилинку, щоб цибуля карамелізований. Після викладіть його в тісто і додайте масло, що залишилося. Все перемішайте. Готове тісто скачайте в кулю, накрийте рушником і залиште в теплі на пару годин для підходу.
цибулевий хліб класичний - фото крок 3
3. Через годину потрібно обминути тісто і дати йому ще разок підійти.
цибулевий хліб класичний - фото крок 4
4. Викладіть тісто на деко, застелене пергаментом. Сформуйте круглу булку або батон. Зробіть надрізи гострим ножем. Дайте підійти ще трохи, залиште хвилин на 15. Після відправте лист у розігріту до 200 градусів духовку.
цибулевий хліб класичний - фото крок 5
5. Випікайте хліб хвилин 10-12, після зменшіть температуру до 170 градусів і продовжуйте випікати до готовності.

Схожі рецепти