Цибулевий хліб з рідкого тесту
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний хлібець з шматочками ароматного лука, тісто для якого не вимагає тривалого замісу. Така випічка прекрасно доповнить перші страви і може подаватися як несолодкого дріжджового пирога.
Для приготування цієї випічки потрібно зовсім небагато зусиль і невеликий набір доступних продуктів. За бажанням в тісто для цибульного хліба можна додати ароматну зелень і спеції, а також - замінити ріпчасту цибулю пореєм. Спробуйте!
- Вода - 300 мілілітрів
- Борошно житнє обдирне - 100 грам
- Борошно пшеничне (1 або вищий сорт) - 200 грам
- Олія соняшникова - 30 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 10 грам
- Цибуля ріпчаста - 100-130 грам
- Цукровий пісок - 0, 5 чайних ложки
- Сіль кухонна - 1 Чайна ложка
Підготуйте необхідні інгредієнти. Для приготування цього хліба буде потрібно одна цибулина середнього розміру.
Воду підігрійте до теплого стану (30-35 градусів), розчиніть в ній дріжджі і цукор.
Додайте в рідину сіль і просіяне житнє борошно, перемішайте.
Всипте в масу пшеничне борошно, одночасно просіюючи її і перемішуючи тісто ложкою або лопаткою.
Ріпчасту цибулю порізати невеликими шматочками довільної форми, додайте в тісто і влийте олію, знову добре перемішайте.
Тісто має вийти трохи гущі, ніж для приготування оладок. Викладіть його в товстостінну форму, змащену маслом.
Помістіть форму з тестом в нерозігріті духовку, встановіть температуру 170-180 градусів і випікайте цибульний хліб протягом 55-65 хвилин до появи золотистої скоринки.
Готовий хліб залиште в вимкненій духовці на 10-15 хвилин, а потім дайте трохи охолонути при кімнатній температурі. Після цього можна насолоджуватися свіжоспеченим цибульним хлібом!