Рецепт Цибулевий хліб з рідкого тесту фото

Цибулевий хліб з рідкого тесту
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Ніжний хлібець з шматочками ароматного лука, тісто для якого не вимагає тривалого замісу. Така випічка прекрасно доповнить перші страви і може подаватися як несолодкого дріжджового пирога.

Опис приготування:

Для приготування цієї випічки потрібно зовсім небагато зусиль і невеликий набір доступних продуктів. За бажанням в тісто для цибульного хліба можна додати ароматну зелень і спеції, а також - замінити ріпчасту цибулю пореєм. Спробуйте!

  • Вода - 300 мілілітрів
  • Борошно житнє обдирне - 100 грам
  • Борошно пшеничне (1 або вищий сорт) - 200 грам
  • Олія соняшникова - 30 мілілітрів
  • Дріжджі сухі - 10 грам
  • Цибуля ріпчаста - 100-130 грам
  • Цукровий пісок - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль кухонна - 1 Чайна ложка
цибулевий хліб з рідкого тесту - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Для приготування цього хліба буде потрібно одна цибулина середнього розміру.
цибулевий хліб з рідкого тесту - фото крок 2
Воду підігрійте до теплого стану (30-35 градусів), розчиніть в ній дріжджі і цукор.
цибулевий хліб з рідкого тесту - фото крок 3
Додайте в рідину сіль і просіяне житнє борошно, перемішайте.
цибулевий хліб з рідкого тесту - фото крок 4
Всипте в масу пшеничне борошно, одночасно просіюючи її і перемішуючи тісто ложкою або лопаткою.
цибулевий хліб з рідкого тесту - фото крок 5
Ріпчасту цибулю порізати невеликими шматочками довільної форми, додайте в тісто і влийте олію, знову добре перемішайте.
цибулевий хліб з рідкого тесту - фото крок 6
Тісто має вийти трохи гущі, ніж для приготування оладок. Викладіть його в товстостінну форму, змащену маслом.
цибулевий хліб з рідкого тесту - фото крок 7
Помістіть форму з тестом в нерозігріті духовку, встановіть температуру 170-180 градусів і випікайте цибульний хліб протягом 55-65 хвилин до появи золотистої скоринки.
цибулевий хліб з рідкого тесту - фото крок 8
Готовий хліб залиште в вимкненій духовці на 10-15 хвилин, а потім дайте трохи охолонути при кімнатній температурі. Після цього можна насолоджуватися свіжоспеченим цибульним хлібом!

Схожі рецепти