Рибний пиріг з рідкого тесту
(покроковий рецепт з фото)
Пироги з рідкого тесту готуються дуже просто і швидко, з таким рецептом впорається будь-яка господиня! Інгредієнти для тіста прості і доступні, вони завжди є під рукою.
Начинка може бути найрізноманітніша, пропоную приготувати рибний пиріг з рідкого тесту. Можна взяти філе будь-якої улюбленої риби або використовувати консерви - це найшвидший і зручний варіант на мій погляд. Для начинки нам знадобляться також варені яйця і пучок зеленої цибулі. Пиріг виходить не тільки смачним і ароматним, але і досить поживним! Спробуйте!
- Яйця - 5 штук
- Молоко - 1 Склянка
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки (або сода 1 ч.Ложка)
- Борошно - 12 Ст. Ложок (з гіркою)
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Консерви рибні - 1 штука (банку)
- Рибні консерви в маслі, банку - 1 штука
- Сир твердий - 100 грам
Підготуйте всі необхідні продукти. Консерви підійдуть будь-які, у мене - тунець.
Розімніть виделкою рибу, по необхідності приберіть великі кісточки.
Додайте три варених яйця, нарізаних кубиками.
Пучок подрібненої зеленої цибулі.
Все ретельно перемішайте. Якщо необхідно, додайте сіль за смаком. Начинка готова.
Для тесту збийте два яйця з сіллю. Додайте склянку теплого молока і 12 ст. L. Борошна з хорошою гіркою. Перемішайте все до однорідного стану.
Форму для випічки змастіть рослинною олією і присипте боки і дно борошном або манкою. Рівномірно розподіліть приблизно половину порції тіста. Зверху покладіть начинку.
Залийте начинку тістом, що залишилося і посипте зверху все тертим сиром.
Випікайте пиріг при 180 градусах близько 40 хвилин до золотистого кольору. Рибний пиріг з рідкого тесту готовий.
Дана випічка буде хороша як в гарячому, так і в холодному вигляді. Пиріг ніжний, смачний і ароматний! Смачного!