Хворост з рідкого тесту
(покроковий рецепт з фото)
Цей хмиз родом з Індії, називається "джалебі" . Звичайна справа бачити, як готують хмиз прямо на вулиці, так як готується він дуже просто і швидко!
Рецепт дуже простий і особливих коментарів не потребує, головне - добре організувати робочий простір, щоб все було під рукою, все готується дуже швидко!
- Масло рослинне - 250 грам
- Цукровий пісок - 200 грам
- Кефір - 60 грам (або натуральний йогурт)
- Розпушувач тіста - 3 грами
- Борошно пшеничне - 120 грам
- Вода - 275 грам(125 г - в тісто, 150 г - в сироп)
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Кунжут - 10 грам (по бажанню)
Підготуйте продукти відповідно до рецепту.
Просійте борошно в миску.
Додайте в борошно сіль і розпушувач для тіста.
У борошні зробіть поглиблення, влийте кефір або натуральний йогурт.
Влийте 150 г води.
Розмішайте тісто до однорідної маси, міксер тут не потрібно, тісто має бути як густа сметана.
Накрийте миску з тестом плівкою і дайте "відпочити" хвилин 30.
Поки вистоюється тісто, займіться сиропом. Влийте в миску воду, всипте цукор, додайте лимонний сік і варіть після закипання 7 хвилин.
Трохи охолодіть готовий сироп.
Підготуйте паперову серветку і кулінарні щипці.
Підготуйте одноразовий кондитерський мішок для тесту і затиск для мішка. Якщо такого мішка немає, можна взяти звичайний поліетиленовий пакет.
Перелийте тісто в кондитерський мішок.
Підготуйте ще тарілочку, в яку будете класти пакет з тестом під час інших маніпуляцій.
У сковорідку налийте олію і добре його розігрійте, зріжте у мішка кінчик і видавлюйте тісто в масло у вигляді концентричних кілець.
Готовий хворост викладайте на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвого жиру.
Потім беріть кулінарними щипцями хмиз і занурюйте ненадовго в цукровий сироп, за бажанням можна посипати в цей час кунжутним насінням, пізніше вони не будуть прилипати, так як цукрова глазур буде застигати.
Вийшла така гірка смачного хрусткого хмизу красивого бурштинового кольору.