Рецепт Хворост з рідкого тесту фото

Хворост з рідкого тесту
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Тісто
На полуденок , Для дітей , На природу
Випічка , Солодке
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Цей хмиз родом з Індії, називається"джалебі" . Звичайна справа бачити, як готують хмиз прямо на вулиці, так як готується він дуже просто і швидко!

Опис приготування:

Рецепт дуже простий і особливих коментарів не потребує, головне - добре організувати робочий простір, щоб все було під рукою, все готується дуже швидко!

  • Масло рослинне - 250 грам
  • Цукровий пісок - 200 грам
  • Кефір - 60 грам (або натуральний йогурт)
  • Розпушувач тіста - 3 грами
  • Борошно пшеничне - 120 грам
  • Вода - 275 грам(125 г - в тісто, 150 г - в сироп)
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Кунжут - 10 грам (по бажанню)
хворост з рідкого тесту - фото крок 1
Підготуйте продукти відповідно до рецепту.
хворост з рідкого тесту - фото крок 2
Просійте борошно в миску.
хворост з рідкого тесту - фото крок 3
Додайте в борошно сіль і розпушувач для тіста.
хворост з рідкого тесту - фото крок 4
У борошні зробіть поглиблення, влийте кефір або натуральний йогурт.
хворост з рідкого тесту - фото крок 5
Влийте 150 г води.
хворост з рідкого тесту - фото крок 6
Розмішайте тісто до однорідної маси, міксер тут не потрібно, тісто має бути як густа сметана.
хворост з рідкого тесту - фото крок 7
Накрийте миску з тестом плівкою і дайте"відпочити" хвилин 30.
хворост з рідкого тесту - фото крок 8
Поки вистоюється тісто, займіться сиропом. Влийте в миску воду, всипте цукор, додайте лимонний сік і варіть після закипання 7 хвилин.
хворост з рідкого тесту - фото крок 9
Трохи охолодіть готовий сироп.
хворост з рідкого тесту - фото крок 10
Підготуйте паперову серветку і кулінарні щипці.
хворост з рідкого тесту - фото крок 11
Підготуйте одноразовий кондитерський мішок для тесту і затиск для мішка. Якщо такого мішка немає, можна взяти звичайний поліетиленовий пакет.
хворост з рідкого тесту - фото крок 12
Перелийте тісто в кондитерський мішок.
хворост з рідкого тесту - фото крок 13
Підготуйте ще тарілочку, в яку будете класти пакет з тестом під час інших маніпуляцій.
хворост з рідкого тесту - фото крок 14
У сковорідку налийте олію і добре його розігрійте, зріжте у мішка кінчик і видавлюйте тісто в масло у вигляді концентричних кілець.
хворост з рідкого тесту - фото крок 15
Готовий хворост викладайте на паперовий рушник, щоб позбутися від зайвого жиру.
хворост з рідкого тесту - фото крок 16
Потім беріть кулінарними щипцями хмиз і занурюйте ненадовго в цукровий сироп, за бажанням можна посипати в цей час кунжутним насінням, пізніше вони не будуть прилипати, так як цукрова глазур буде застигати.
хворост з рідкого тесту - фото крок 17
Вийшла така гірка смачного хрусткого хмизу красивого бурштинового кольору.

Схожі рецепти