Пиріг з рідкого тесту
(покроковий рецепт з фото)
Для щоденного солоденького десерт до чаю прекрасно підійде цей простий рецепт пирога з рідкого тесту, який можна доповнити абсолютно будь-якою начинкою.
Цей рецепт приготування пирога з рідкого тесту хороший тим, що тісто робиться все за 5 хвилин, так що його сміливо можна назвати варіантом на швидку руку. Начинка, до речі, може бути не тільки солодка, але ovoshtnaya (капустяна, наприклад). Дуже м'який, ніжний і апетитний, такий пиріг добре підійде до чаю.
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 200 грам
- Кефір - 250 мілілітрів
- Борошно - 200 грам (може, трохи більше)
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 щіпка
- Ягоди або Фрут - За смаком
1. Для тесту вбийте в глибоку миску яйця.
2. Насипте цукор (можна його кількість зменшити, якщо начинка дуже солодке, або збільшити до смаку). При бажанні в рецепт приготування пирога з рідкого тесту додайте дрібку ваніліну або кориці, наприклад.
3. Збийте вінчиком яйця з цукром до однорідності. Додайте в тісто кефір, попередньо розчинивши в ньому соду і сіль. Влийте рослинне масло без запаху.
4. Борошно просійте і поступово всипати, замішуючи тісто.
5. Форму для запікання змастіть маслом або застеліть пергаментом. Вилийте в неї приблизно половину тіста. Розподіліть начинку. В даному випадку - це вишня.
6. Зверху вилийте другу половину тіста. Надішліть форму в розігріту духовку. Залежно від обсягу форми і начинки, випікатися пиріг буде від 30 до 45 хвилин (в середньому).
7. Ось такий апетитний пиріг з рідкого тесту в домашніх умовах вийде в результаті. Трохи остудіть його, наріжте - і можна пробувати.