Цибулевий хліб в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Багато купували цибульний хліб в магазині. Важко пройти повз свіжоспеченої буханочкі. На щастя, хліб з цибулею цілком можна приготувати самостійно. А якщо є хлібопічка, то просто необхідно!
З огляду на, що більшу частину процесу зробить хлібопічка, варто тільки правильно закласти продукти і за бажанням додати цибулю. Його кількість ви можете збільшити або ж один вид цибулі замінити повністю на інший. А ось зменшувати граммовку, я б не радила.
- Борошно пшеничне - 420 грам(+/- 40 грам)
- Вода мінеральна - 240 мілілітрів
- Масло рослинне - 6 Ст. Ложок(4 ст.Л. - в хліб, 2 ст.Л. - в цибулі)
- Дріжджі - 1, 25 чайних ложки (сухі)
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Цибуля ріпчаста - 90 грам
- Цибуля зелена - 35 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти. Лук помийте, чистий.
У відерце хлібопічки викладіть продукти, в такому порядку, як зазначено у вашій інструкції. У моєму випадку, спочатку йдуть рідкі, потім сухі інгредієнти. Налийте мінеральну воду (підігрівати не потрібно), додайте борошно, цукор, сіль, дріжджі і 4 ст.Л. Рослинної олії.
Увімкніть режим "основний" (по часу 3 годину 40 хвилин), корочка "середня" .
Поки тісто замішується, подрібніть ріпчаста і зелена цибуля з додаванням рослинної олії (2 ст.Л.) в блендері в "кашку" .
Тепер додайте лушпиння масу до тесту. Її слід додати після того, як утворився тестяной грудку. Якщо маса розмазується по відерце, додайте столову ложку борошна і залиште випікатися хліб.
Ось так повинен виглядати тестяной грудку з цибулею в момент повного замісу.
По закінченню часу, після звукового сигналу, витягніть хліб з відерця. Покладіть на бічну частину, укрийте рушником і залиште до повного охолодження.
Хліб готовий! Смачного!