Картопляно-куряча запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Просте і ситне блюдо для повсякденного вечері або святкового столу. Відмінний варіант на швидку руку, якщо до вас несподівано завітали гості. Безпрограшна комбінація картоплі, курки і сиру!
Запіканка виходить соковитою, але, якщо хочеться, до неї можна додати соус зі сметани і дрібно посічену зелень. Також це блюдо непогано поєднується з томатним соусом, кетчупом і соусом Тартар. Щоб розігріти остигнула запіканку, краще використовувати сковорідку, попередньо налив на дно трохи води. У мікрохвильовій печі або духовці запіканка при розігріванні може стати сухий.
- Картопля - 5-6 штук (великі бульби)
- Куряча грудка - 700 грам
- Крем - 300 грам (будь-якої жирності)
- Сир Чеддер - 300 грам
- Свіжа зелень - 1 За смаком
- Сіль - 1 За смаком
- Мелений чорний перець - 1 За смаком
Даний рецепт досить простий. З ним впорається навіть малодосвідчений в кулінарному мистецтві людина. Але я хочу розповісти, як приготувати картопляно-курячу запіканку, щоб вона була ніжною і соковитою. Для початку підготуйте продукти. Обмийте курячу грудку, видаліть прожилки, висушіть її і наріжте на дрібні кубики.
Таким же чином поступаємо і з картоплею. Його необхідно очистити, промити і нарізати невеликими кубиками. Якщо ви хочете підсилити смак курки в страві, то на картоплю можна подрібнити бульйонний кубик зі смаком курки. В даному випадку я цього не роблю, щоб не перебивати ніжний смак сиру Чеддер.
Для соусу потрібно натерти Чеддер на крупній тертці і змішати його зі сметаною. Сюди ж додається сіль і перець. Якщо ви додали до картоплі бульйонний кубик, то солити соус вже не потрібно. А ось додати мелений чорний перець для аромату потрібно обов'язково.
Духовку розігрійте до 180 градусів, форму для запікання змастіть рослинною олією, викладіть в неї спочатку курку, потім картопля. Зверху все залийте сметанно-сирним соусом, відправте форму в духовку. Блюдо готується близько 40 хвилин. Коли картопля стане м'яким, все готово. Для утворення апетитною скоринки в останні 10 хвилин можна збільшити температуру в духовці до 220 градусів.
Подавати таку запіканку потрібно гарячої. Її можна поставити на стіл прямо в формі або ж розкласти на тарілки порційно. У будь-якому випадку зверху потрібно додати подрібнену зелень. До цієї страви добре підходить петрушка або зелену цибулю. Смачного!