Картопляно-м'ясна запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва не годиться для святкового столу, а ось для смачного і ситного сімейної вечері - саме те. Хочете знати, як приготувати картопляно-м'ясну запіканку? Тоді швидше дивіться цей рецепт.
Можете використовувати будь-який фарш на вибір: курячий, яловичий або свинячий, а також їх суміш. Фарш попередньо обсмажте на сковороді, а от картопля використовується сирий. Якщо хочете, то і його можна відварити до напівготовності, але в цьому немає особливої необхідності. Запіканку можна подавати теплою або вже остигнула.
- Картопля - 6 штук
- Сіль, перець - За смаком
- Свинячий фарш - 450 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Спеції до фаршу - За смаком
- Цибуля - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Рослинна олія - За смаком
- Зелень - За смаком
- Моцарелла - 200 грам
1. Очистіть картоплю від шкірки, потім вимийте і наріжте тонкими пластинками, залийте картоплю водою.
2. Очистіть цибулю і наріжте його дрібно. Сковороду розігрійте з рослинним маслом і викладіть цибулю, потім додайте м'ясо, сіль і poperčite, додайте подрібнений часник і спеції.
3. Злийте воду з картоплі, потім викладіть його в жаротривку форму, трохи посоліть і поперчіть.
4. Поверх картоплі викладіть м'ясний фарш. Масло заздалегідь відправте в морозильник, потім наріжте його невеликими шматочками і розподіліть зверху.
5. Вимийте помідори і тонко наріжте кружальцями, потім викладіть їх в форму, додайте дрібно посічену зелень і спеції.
6. Додайте шар тертої на крупній тертці моцарели. Накрийте форму фольгою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Дістаньте форму і зніміть фольгу, потім випікайте ще 5 хвилин.
7. Готову запіканку перед подачею трохи остудіть, потім наріжте ножем і подавайте шматочками, як пиріг.