Рецепт Морепродукти в вині фото

Морепродукти в вині
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Креветки, Морепродукти, Помідор, Мідії і гребінці
ПП рецепти
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

У цьому рецепті, як приготувати морепродукти в вині, ви можете не соромитися у виборі, використовуйте будь-які поєднання морепродуктів, які тільки у вас є, які любите або можете знайти.

З представлених інгредієнтів вийде 2 повноцінні порції страви. Ви можете додати більше рідини (бульйону), тоді блюдо буде більше схоже на перше. Замість курячого бульйону можете використовувати рибний. Його можна зробити і самому, проваривши рибні кістки в воді близько 1 годину, потім процідити.

  • Вершкове масло - 60 грам
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Сіль, перець - За смаком
  • Петрушка - 1 пучок
  • Орегано сушений - 0, 5 чайних ложки
  • Чебрець сушений - 0, 5 чайних ложки
  • Базилік сушений - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Помідори - 600-700 грам
  • Курячий бульйон - 400 мілілітрів
  • Біле вино - 1, 5 склянки
  • Мідії - 380 грам
  • Морепродукти - 250 грам (гребінці, біла риба, креветки)
морепродукти в вині - фото крок 1
1. У великій каструлі з'єднайте вершкове і оливкове масло, надішліть каструлю на вогонь.
морепродукти в вині - фото крок 2
2. Очистіть зубчики часнику. Очистіть цибулю і наріжте його кубиками. Викладіть цілий часник і цибулю в каструлю, приправити сіллю. Обсмажуйте все близько 5 хвилин.
морепродукти в вині - фото крок 3
3. Наріжте дрібно половину пучка петрушки. Додайте її, а також орегано, чебрець, базилік, перемішайте і обсмажуйте ще пару хвилин.
морепродукти в вині - фото крок 4
4. Томати очистіть від шкірки і наріжте дрібно (має бути близько 2-2, 5 склянок), додайте їх в каструлю, а також влийте вино, бульйон, лавровий лист.
морепродукти в вині - фото крок 5
5. Гасіть все вміст каструлі близько 20 хвилин на слабкому вогні, додайте за смаком сіль і перець.
морепродукти в вині - фото крок 6
6. Додайте в каструлю заздалегідь промиті мідії, накрийте кришкою і тушкуйте близько 5 хвилин. Якщо якісь не відкрилися, видаліть і викиньте їх.
морепродукти в вині - фото крок 7
7. Додайте очищені креветки, філе риби без кісток, інші морепродукти, готуйте ще 3-5 хвилин.
морепродукти в вині - фото крок 8
8. Вимкніть вогонь, додайте решту подрібнену петрушку, за смаком сіль, перець, цукор, якщо потрібно.
морепродукти в вині - фото крок 9
9. Подавайте блюдо відразу з часниковими грінками або скибочкою білого хліба.

Схожі рецепти