Морепродукти в вині
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті, як приготувати морепродукти в вині, ви можете не соромитися у виборі, використовуйте будь-які поєднання морепродуктів, які тільки у вас є, які любите або можете знайти.
З представлених інгредієнтів вийде 2 повноцінні порції страви. Ви можете додати більше рідини (бульйону), тоді блюдо буде більше схоже на перше. Замість курячого бульйону можете використовувати рибний. Його можна зробити і самому, проваривши рибні кістки в воді близько 1 годину, потім процідити.
- Вершкове масло - 60 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 5-6 зубчиків
- Сіль, перець - За смаком
- Петрушка - 1 пучок
- Орегано сушений - 0, 5 чайних ложки
- Чебрець сушений - 0, 5 чайних ложки
- Базилік сушений - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Помідори - 600-700 грам
- Курячий бульйон - 400 мілілітрів
- Біле вино - 1, 5 склянки
- Мідії - 380 грам
- Морепродукти - 250 грам (гребінці, біла риба, креветки)
1. У великій каструлі з'єднайте вершкове і оливкове масло, надішліть каструлю на вогонь.
2. Очистіть зубчики часнику. Очистіть цибулю і наріжте його кубиками. Викладіть цілий часник і цибулю в каструлю, приправити сіллю. Обсмажуйте все близько 5 хвилин.
3. Наріжте дрібно половину пучка петрушки. Додайте її, а також орегано, чебрець, базилік, перемішайте і обсмажуйте ще пару хвилин.
4. Томати очистіть від шкірки і наріжте дрібно (має бути близько 2-2, 5 склянок), додайте їх в каструлю, а також влийте вино, бульйон, лавровий лист.
5. Гасіть все вміст каструлі близько 20 хвилин на слабкому вогні, додайте за смаком сіль і перець.
6. Додайте в каструлю заздалегідь промиті мідії, накрийте кришкою і тушкуйте близько 5 хвилин. Якщо якісь не відкрилися, видаліть і викиньте їх.
7. Додайте очищені креветки, філе риби без кісток, інші морепродукти, готуйте ще 3-5 хвилин.
8. Вимкніть вогонь, додайте решту подрібнену петрушку, за смаком сіль, перець, цукор, якщо потрібно.
9. Подавайте блюдо відразу з часниковими грінками або скибочкою білого хліба.