Mongoliskiye пельменів
(покроковий рецепт з фото)
Буузи - одне з улюблених страв монголів. Буузи схожі на середньоазіатські манти або бурятські пози - це теж начинений м'ясом тісто, зварене на пару. Однак є ряд відмінностей. І, якщо вам цікаво про них дізнатися, швидше заходите! Я вам зараз все розповім!
Опис приготування:
М'ясо для бууз дрібно ріжеться вручну, а цибулі береться зовсім небагато по відношенню до маси м'яса. Монголи - кочовий народ, скотарі, НЕ хлібороби. Тому з м'ясом завжди було краще, ніж з овочами. У Монголії в буузи часто додають дикий цибулю - мангир, у нього своєрідний смак - одночасно і цибульний, і часниковий. Тому додайте в фарш зубчик часнику, тільки подрібніть його сильніше. Тісто для бууз замішують круте, на воді без яйця (звідки воно у кочівників) і майже не солоне. Взагалі в монгольській кухні характерно помірне вживання солі і майже повна відсутність прянощів. Трохи чорного перцю цілком достатньо. Чистий смак свіжого якісного м'яса, нагуляти жирок на степових просторах - головна прикраса страви! Тісто на буузи розгортають не дуже тонко, намагаючись краю розкачати тонше середини. Це необхідно для збереження тестяной оболонки при варінні. Для бууз це дуже важливий момент! Саме для цього перед посадкою готових бууз в пароварку умочують денця бууз в жир або масло. І все це для збереження всередині бууз м'ясного бульйону! І їдять буузи особливо - спочатку потихеньку, щоб не обпектися, випивають-висмоктують бульйон через верхній отвір, потім прокушують буузу збоку і знову випивають залишок бульйону. І лише потім їдять всю буузу цілком. І, звичайно, тільки руками - ніяких вилок! Ліплять буузи теж по - особливому. Кругла форма буузи з обов'язковим отвором зверху символізує юрту - житло кочівників, саму основу кочового побуту. Тісто защипують навколо фаршу дрібними складочками. Майстрині-умеліци ліплять буузи з 33 складочками - це вищий пілотаж!
- Баранина - 1 кілограм (жирна)
- Цибуля ріпчаста - 100 - 150 грам
- Чорний перець - 1 щіпка
- Борошно пшеничне - 3, 5 склянки
- Вода - 200 мілілітрів (тепла)
- Сіль - За смаком (трохи)
Здоров'я myendiin НПО! - На здоров'я!