Рецепт Mongoliskiye пельменів фото

Mongoliskiye пельменів
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто , М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Буузи - одне з улюблених страв монголів. Буузи схожі на середньоазіатські манти або бурятські пози - це теж начинений м'ясом тісто, зварене на пару. Однак є ряд відмінностей. І, якщо вам цікаво про них дізнатися, швидше заходите! Я вам зараз все розповім!

Опис приготування:

М'ясо для бууз дрібно ріжеться вручну, а цибулі береться зовсім небагато по відношенню до маси м'яса. Монголи - кочовий народ, скотарі, НЕ хлібороби. Тому з м'ясом завжди було краще, ніж з овочами. У Монголії в буузи часто додають дикий цибулю - мангир, у нього своєрідний смак - одночасно і цибульний, і часниковий. Тому додайте в фарш зубчик часнику, тільки подрібніть його сильніше. Тісто для бууз замішують круте, на воді без яйця (звідки воно у кочівників) і майже не солоне. Взагалі в монгольській кухні характерно помірне вживання солі і майже повна відсутність прянощів. Трохи чорного перцю цілком достатньо. Чистий смак свіжого якісного м'яса, нагуляти жирок на степових просторах - головна прикраса страви! Тісто на буузи розгортають не дуже тонко, намагаючись краю розкачати тонше середини. Це необхідно для збереження тестяной оболонки при варінні. Для бууз це дуже важливий момент! Саме для цього перед посадкою готових бууз в пароварку умочують денця бууз в жир або масло. І все це для збереження всередині бууз м'ясного бульйону! І їдять буузи особливо - спочатку потихеньку, щоб не обпектися, випивають-висмоктують бульйон через верхній отвір, потім прокушують буузу збоку і знову випивають залишок бульйону. І лише потім їдять всю буузу цілком. І, звичайно, тільки руками - ніяких вилок! Ліплять буузи теж по - особливому. Кругла форма буузи з обов'язковим отвором зверху символізує юрту - житло кочівників, саму основу кочового побуту. Тісто защипують навколо фаршу дрібними складочками. Майстрині-умеліци ліплять буузи з 33 складочками - це вищий пілотаж!

  • Баранина - 1 кілограм (жирна)
  • Цибуля ріпчаста - 100 - 150 грам
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Борошно пшеничне - 3, 5 склянки
  • Вода - 200 мілілітрів (тепла)
  • Сіль - За смаком (трохи)
Mongoliskiye пельменів - фото крок 1
Власне, все просто. Замісити круте тісто, підливаючи потроху теплу воду в просіяне і злегка підсолену борошно. Дайте тесту добре відлежатися під перевернутою мискою. Для зручності оброблення тесту можна додати трохи рослинного масла.
Mongoliskiye пельменів - фото крок 2
Щоб зручніше було нарізати фарш дрібними кубиками, м'ясо візьміть трохи підморожене. М'ясо обов'язково повинно бути жирним, в іншому випадку додайте ще й рубаного курдючного жиру.
Mongoliskiye пельменів - фото крок 3
Лук наріжте також дрібними кубиками вручну.
Mongoliskiye пельменів - фото крок 4
Фарш змішайте з цибулею, несильно посоліть і поперчіть. При бажанні додайте подрібнений зубчик часнику. Добре перемішайте фарш, Промінь його руками. Воду в фарш додавати не варто, інакше буде важко формувати буузи.
Mongoliskiye пельменів - фото крок 5
Від тесту відріжте шматок, скачайте з нього товсту ковбаску і наріжте її на кругляши. Розкачайте кожен кругляш в сочень, роблячи краю тонше середини. Фарш викладіть на середину гуртка з тіста горочкой або краще круглим грудкою.
Mongoliskiye пельменів - фото крок 6
Притисніть фарш великим пальцем і починайте защипувати тісто навколо пальця, збираючи його складочками, повертаючи заготовку і підтягуючи тісто навколо фаршу. В кінці приберіть палець і залишайте не защипало невелику дірочку. В результаті і повинно вийти щось на зразок юрти. Незважаючи на прожиті в Забайкаллі довгі роки, красиво ліпити буузи я не вмію, зате ліплю їх швидко!
Mongoliskiye пельменів - фото крок 7
Готові буузи умочуйте денцем в рослинне масло і викладайте на яруси пароварки. Варіть буузи 25-30 хвилин з моменту закипання води.
Mongoliskiye пельменів - фото крок 8
До буузам зазвичай подають зелений чай з молоком, а їдять їх без додаткових соусів.
Здоров'я myendiin НПО! - На здоров'я!

Схожі рецепти