Молочна рисова каша в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Рисова каша - це так просто і так смачно, якщо приготувати її в горщику. У робочі дні зазвичай немає часу на приготування подібного сніданку, а ось у вихідні побалувати себе і близьких можна!
Щоб приготувати молочну рисову кашу в духовці, крім рису нам знадобиться глиняний горщик або будь-яка жароміцний каструля. Каша виходить незвичайно ароматна, ну а смак, взагалі одним словом не описати! Виходить ніжна томління молочна каша - відмінний початок вихідного дня. Аналогічним способом можете приготувати будь-яку улюблену крупу. Беріть рецепт на замітку!
- Мал - 100 грам
- Молоко - 2 склянки
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 Ст. Ложка (за смаком)
Підготуйте всі інгредієнти.
Рис ретельно промийте. Можна заздалегідь замочити його на пару годин.
Перекладіть рис в горщик або будь-яку жароміцний посуд, призначену для приготування в духовці.
Додайте за смаком сіль і цукор.
Налийте молоко і перемішайте. Молоко не повинно доходити до краю горщика приблизно 1, 5-2 см.
Зверху розкладіть шматочки масла. Поставте горщик в холодну духовку. Перші 15-20 хвилин витримаєте температуру 120 градусів, потім виставите 180 градусів. Горщик не накривати і готуємо до появи апетитною рум'яної "шапочки" зверху.
Молочна рисова каша готова. Аромат такий, що навіть зайвий раз нікого кликати до столу не доведеться.
Смачного!