Млинці рецепт класичний на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите млинці? Спробуйте з приготувати на дріжджах - вони вийдуть ще пишніше і смачніше. Це улюблені ласощі можна вживати з варенням, сметаною, згущеним молоком або робити їх з начинкою.
Приготувати млинці (рецепт класичний) на дріжджах в домашніх умовах можна за одну годину. Вони виходять смачними і важкими. Під час смаження користуйтеся лопаткою і не забудьте влити в тісто розтоплене вершкове масло. Якщо захочете начинити такі млинці - будь ласка!
- Молоко або тепла вода - 2 склянки
- Борошно - 2, 5 склянки
- Яйця - 2-3 штук
- Цукор - За смаком
- Вершкове масло - За смаком
- Сіль - За смаком
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
1. Класичний рецепт приготування дріжджових млинців. Для початку нам потрібно зробити опару.
2. Для цього в тепле молоко або воду всипаємо дріжджі, 4 столові ложки борошна і 1 столову ложку цукру. Розмішуємо до тих пір, поки цукор, борошно і дріжджі не розчиняться і не стануть однорідною масою. Ми залишаємо на 15 хвилин в теплому місці.
3. Тим часом розтираємо яйця з цукром до утворення однорідної маси (поки цукор не розчиниться).
4. Вливаємо яєчну масу в основне тісто і вводимо всі інші інгредієнти. Тісто має вийти середньої консистенції. Не забудьте в кінці влити розтоплене вершкове масло. Замісити тісто, млинці можна випікати.
5. Смажимо з двох сторін на добре розпеченій сковороді до золотистого кольору. Млинці виходять ажурними і важкими, тому для перевертання скористайтеся лопаткою.
6. Подаємо в гарячому вигляді до чаю. Такі млинці можна зробити з начинкою - на ваш смак і бажанням. Приємного чаювання!