Оладки на дріжджах (рецепт на кефірі)
(покроковий рецепт з фото)
Варіантів приготування оладок дуже багато: на кефірі або кислому молоці, на молоці або пахте, з дріжджами і без, з яйцями і без. Сьогодні розповім, як приготувати млинці на дріжджах (рецепт на кефірі).
У мене був кефір, який вже довго стояв у холодильнику. Я його використовував для рецепта. Сухі дріжджі можна замінити свіжими. Оладки найсмачніше відразу після приготування, поки вони гарячі і ароматні. Можете полити їх варенням або медом перед подачею на стіл. Особливо їх люблять діти вранці і не тільки.
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Дріжджі швидкодіючі - 1 Чайна ложка
- Куряче яйце - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Соняшникова олія - За смаком
1. У миску налийте кефір, підігрійте його до 37 градусів, тоді дріжджі краще будуть взаємодіяти.
2. Додайте до кефіру цукровий пісок і розмішайте гарненько, потім додайте сухі дріжджі.
3. Окремо просійте борошно, введіть половину в миску і ретельно перемішайте.
4. Залиште суміш на 25 хвилин, на поверхні з'являться дрібні бульбашки.
5. Просійте другу частину борошна, гарненько перемішайте, щоб не було грудочок.
6. Посолити тісто, потім введіть куряче яйце, влийте 2-3 столові ложки рослинної олії і розмішайте.
7. Залиште тісто в спокої на 20 хвилин, щоб воно збільшилося в обсязі.
8. Розігрійте сковороду, потім викладіть оладки і обсмажуйте (по 2-3 хвилини на одну сторону).
9. Подавайте оладки відразу, насолоджуйтеся смачною випічкою. Смачного!