Рецепт Оладки на дріжджах і кефірі фото

Оладки на дріжджах і кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти
Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Оладки
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Якщо готую оладки, то обов'язково роблю їх пишним і повітряними, а в цьому мені допомагає рецепт моєї бабусі, як приготувати млинці на дріжджах і кефірі. Випічка виходить дуже смачною.

Опис приготування:

Рецептів оладок - хоч греблю гати. Їх роблять на молоці, ряжанка, кефірі, з додаванням дріжджів або без них. Хтось любить тонкі оладки, а інші - пишні. Їх подають зі сметаною, з медом, з варенням або згущеним молоком. Їх можна подати до сніданку або на полуденок.

  • Борошно пшеничне - 3 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
  • Кефір - 0, 5 L
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Дріжджі сухі - 11 грам
оладки на дріжджах і кефірі - фото крок 1
1. Три столові ложки кефіру вливаю в миску, додаю дріжджі і всипав дрібку цукру.
оладки на дріжджах і кефірі - фото крок 2
2. Перемішую вміст миски і залишаю його в теплі на двадцять хвилин.
оладки на дріжджах і кефірі - фото крок 3
3. В цей же час в окрему каструлю вбиваю яйце, додаю решту цукор і сіль.
оладки на дріжджах і кефірі - фото крок 4
4. Енергійно перемішую віночком до утворення пишної піни.
оладки на дріжджах і кефірі - фото крок 5
5. Кефір заздалегідь дістаю з холодильника, щоб він був кімнатної температури. Вливаю його в каструлю до яйця з цукром.
оладки на дріжджах і кефірі - фото крок 6
6. Вводжу дріжджову масу і вливаю 2 столові ложки соняшникової олії, гарненько перемішую.
оладки на дріжджах і кефірі - фото крок 7
7. Борошно заздалегідь просівають, щоб випічка вийшла більш повітряної. Порційно вводжу її в каструлю.
оладки на дріжджах і кефірі - фото крок 8
8. Перемішую до утворення однорідної маси, яка повинна бути схожим на густу сметану.
оладки на дріжджах і кефірі - фото крок 9
9. Накриваю тісто рушником і залишаю його при кімнатній температурі на 30 хвилин.
оладки на дріжджах і кефірі - фото крок 10
10. Через півгодини ставлю на вогонь сковороду, вливаю соняшникову олію, розігріваю. Ложкою викладаю на розігріту поверхню тісто, обсмажую оладки з двох боків до рум'яної скоринки.
оладки на дріжджах і кефірі - фото крок 11
11. Готові оладки подаю гарячими зі сметаною. Смачного!

Схожі рецепти