Оладки на дріжджах і кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо готую оладки, то обов'язково роблю їх пишним і повітряними, а в цьому мені допомагає рецепт моєї бабусі, як приготувати млинці на дріжджах і кефірі. Випічка виходить дуже смачною.
Рецептів оладок - хоч греблю гати. Їх роблять на молоці, ряжанка, кефірі, з додаванням дріжджів або без них. Хтось любить тонкі оладки, а інші - пишні. Їх подають зі сметаною, з медом, з варенням або згущеним молоком. Їх можна подати до сніданку або на полуденок.
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Кефір - 0, 5 L
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі сухі - 11 грам
1. Три столові ложки кефіру вливаю в миску, додаю дріжджі і всипав дрібку цукру.
2. Перемішую вміст миски і залишаю його в теплі на двадцять хвилин.
3. В цей же час в окрему каструлю вбиваю яйце, додаю решту цукор і сіль.
4. Енергійно перемішую віночком до утворення пишної піни.
5. Кефір заздалегідь дістаю з холодильника, щоб він був кімнатної температури. Вливаю його в каструлю до яйця з цукром.
6. Вводжу дріжджову масу і вливаю 2 столові ложки соняшникової олії, гарненько перемішую.
7. Борошно заздалегідь просівають, щоб випічка вийшла більш повітряної. Порційно вводжу її в каструлю.
8. Перемішую до утворення однорідної маси, яка повинна бути схожим на густу сметану.
9. Накриваю тісто рушником і залишаю його при кімнатній температурі на 30 хвилин.
10. Через півгодини ставлю на вогонь сковороду, вливаю соняшникову олію, розігріваю. Ложкою викладаю на розігріту поверхню тісто, обсмажую оладки з двох боків до рум'яної скоринки.
11. Готові оладки подаю гарячими зі сметаною. Смачного!