Оладки на дріжджах і кефірі без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Дріжджові оладки в мене асоціюються з дитинством. Коли "заводили" тісто, то в хаті пахло по особливому. Іноді з тіста виключалися яйця, але смак при цьому не страждав. Ділюся рецептом.
Один з важливих чинників вдалих оладок, це не перемішувати тісто перед випічкою. Також не слід викладати на сковороду занадто багато тесту. Дотримуйтеся рецепту і рад, тоді оладки вас порадують.
- Кефір - 500 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Дріжджі - 12 грам (пресовані)
- Борошно пшеничне - 400 грам
- Цукор - 2-3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
В цукор додайте дріжджі і розітріть їх в кашку.
У теплий кефір додайте цукор з дріжджами, сіль, просіяне борошно.
Тісто має вийти густим, з ложки "плюхатися" .
Затягніть чашу з тестом плівкою, накрийте рушником і приберіть на 1 годину або 1 час 20 хвилин в тепле місце.
Testo майже. Воно повинно збільшитися в три рази і стати по густоті як сметана.
У глибокій сковороді розігрійте масло. Тісто не перемішуйте! Набирайте ложкою біля стінки чаші. Сильно великі Не робіть. Обсмажуйте оладки на вогні трохи нижче середнього. Готові оладки перекладіть на блюдо застелене паперовими серветками, щоб вбралося зайве масло.
Готові оладки подавайте до столу гарячими з варенням, медом і т.Д. Смачного!