Оладки на дріжджах без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Я часто готую оладки на сніданок, це швидко, просто і смачно. Просто борошно, дріжджі і вода, трохи солі і цукру. Ні яєць, ні жиру. Ділюся своїм улюбленим рецептом, як приготувати млинці на дріжджах.
У тісто для оладок можна додати шматочки яблук, бананів, свіжі або заморожені ягоди, корицю або ванілін. Деяка кількість пшеничного борошна можна замінити на цельнозерновую або додати трохи мелених висівок, тоді випічка буде корисніше.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Вода - 1, 75-2 склянки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
1
У миску налийте теплу воду і розчиніть сухі дріжджі.
2
Додайте цукор, просіяне борошно, сіль і замісіть тісто.
3
Накрийте миску кришкою і поставте в холодильник на ніч.
4
Вранці перемішайте тісто і дайте постояти 30 хвилин при кімнатній температурі.
5
Чавунну сковороду нагрійте на сильному вогні, додайте рослинне масло і розподіліть його за допомогою пензлика.
6
Викладаючи приблизно по 1, 5 ст. L. Тесту на сковороду, обсмажте оладки з обох боків до золотистого кольору і подавайте гарячими.