Кабачкові оладки на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Оладки за цим рецептом виходять ніжні, пишні і дуже смачні. Можна подавати їх зі сметаною до чаю, а можна як доповнення до перших страв. Беріть на замітку!
Існує багато варіантів приготування оладок, я сьогодні поділюся, як приготувати кабачкові оладки на дріжджах. Дріжджі можна використовувати як живі, так і сухі. Ця домашня смачна випічка не відніме багато часу і не зажадає від вас великих фінансових витрат. Подавайте оладки на сніданок, в якості перекусу протягом дня або як альтернативу хліба до гарячих перших страв.
- Кабачок - 300 грам
- Яйце - 1 штука
- Дріжджі - 7 грам (сухі)
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 150-200 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
Підготуйте всі інгредієнти.
Кабачок натріть на дрібній тертці і відіжміть сік.
Додайте до соку цукор і дріжджі.
Тертий кабачок перекладіть в глибоку миску.
Додайте сіль, мелений перець, подрібнену зелень і пропущений через прес часник.
Перемішайте, додайте дріжджову основу і яйце.
Знову все перемішайте і частинами введіть борошно.
Тісто не повинно бути занадто рідке або густе, консистенція, приблизно, як густа сметана. Накрийте миску рушником і залиште на 30 хвилин.
Потім розігрійте сковороду з маслом і викладайте тісто за допомогою столової ложки.
Смажте оладки на середньому вогні з двох сторін до готовності.
Кабачкові оладки на дріжджах готові. Смачного!