Рогалики з povidlom (рецепт на дріжджах)
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, що приготувати до чаю? Тоді спробуйте ці рогалики з повидлом. Завдяки тому, що вони готуються на основі дріжджового тіста, рогалики чимось нагадують м'які і ароматні булочки.
Ви можете скористатися готовим дріжджовим листковим тістом. Але краще зробіть дріжджове тісто самі. Ви можете використовувати будь-який вид дріжджів, як сирих, так і сухих. Якщо ви обмежені в часі, то використовуйте швидкодіючі дріжджі. Щоб дізнатися, як приготувати рогалики з повидлом (рецепт на дріжджах), прочитайте цей рецепт.
- Борошно - 400 грам
- Дріжджі - 5 грам
- Молоко - 2/3 склянки
- Цукор - 50 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Povidlo - За смаком
- Мак - За смаком
Підігрійте молоко, vbeyte йому яйця, додайте цукор, ванілін, швидкодіючі дріжджі, сіль, розтоплене вершкове масло і ретельно все перемішайте. Просійте через сито борошно і введіть її до решти інгредієнтів. Замісити дріжджове тісто.
Так як тісто приготовлено на швидкодіючих дріжджах, то до приготування можна приступати відразу ж. Розкачайте тісто в пласт, надайте йому круглу форму.
Розріжте тісто на сегменти гострим ножем. На кожен з них викладіть по ложці повидла. Воно не повинно бути рідким, інакше повидло просто витече з рогаликів в процесі запікання.
Поверніть тісто з повидлом в формі рогаликів, викладіть їх на деко для запікання. Змастіть рогалики збитим яйцем, потім присипте маком. Випікайте рогалики тридцять хвилин в духовці при температурі двісті градусів.