Рогалики з povidlom
(покроковий рецепт з фото)
Просто, швидко і дуже смачно. Рогалики, обсипані цукровою пудрою, - улюблена випічка родом з дитинства.
Смачні та м'які рогалики з начинкою з повидла і стакан молока на вечерю. Ця картинка родом з мого дитинства і спогади про бабусю, великий майстрині по частині випічки. Своїх дітей я теж частенько балувала цими рогаликами. Пропоную і вам скористатися простим рецептом приготування рогаликів з повидлом. Рецепт зовсім нескладний і досить мало часу йде на його втілення в життя. Тому не бійтеся, все у вас вийде смачно. Хай щастить!
- Вершкове масло або маргарин - 300 грам
- Борошно - 4, 5-5 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Молоко - 1 Склянка
- Дріжджі - 50 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
- Povidlo - 400 грам
- Цукрова пудра - 2-3 Ст. Ложок
Холодне масло розтираємо з борошном в крихту.
Дріжджі розводимо в теплому молоці. Додаємо до олійно-борошняної крихті яйця, цукор, ванільний цукор і вливаємо розведені дріжджі. Замішуємо м'яке тісто. Ми залишаємо в теплому місці під рушником, поки не збільшиться в об'ємі в два рази. Обминали і залишаємо ще на півгодини.
Я поділяю тісто 2-3 частини. Кожну частину треба буде розкачати ось в таке коло. Товщина тесту 3-4 мм.
В залежності від того, якого розміру ви хочете отримати рогалики, розрізаємо коло на сегменти. Їх можна зробити більше або менше.
На широкий краю сегмента викладаємо повидло.
І загортаємо рогалик, починаючи з широкого кінця.
Викладаємо рогалики на покритий промасленим папером деко на деякій відстані один від одного.
Випікаємо рогалики в духовці при температурі 200 градусів до красивого рум'яного кольору. Викладаємо готові рогалики на блюдо і, коли трохи охолонуть, посипаємо цукровою пудрою.