Рогалики на кефірі і дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Всі ми любимо пишну, ароматну, домашню випічку, яку можна подати до чаю, кава, kompotu. Сьогодні у мене для вас рецепт здобних рогаликів на кефірі і дріжджах.
Рогалики на кефірі готуються також, як і на молоці. Особливих тонкощів в технології немає. Тісто можна замісити, як за допомогою міксера, так і руками. Техніка, звичайно, дуже виручає: руки і стіл чисті. Ви дістаєте з миски готовий шар тіста. Але при замісі руками, вважається, що ви передаєте тесту свою енергію і воно ставиться більш "живим" . Вибір за вами. Рогалики можна приготувати з начинкою. Для неї підійде густий джем, ягоди, фрукти, сир.
- Кефір - 200 мілілітрів
- Дріжджі свіжі - 20 грам
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний цукор - 5 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
Підготуйте продукти для приготування рогаликів.
У миску налийте кефір, який потрібно попередньо підігріти до кімнатної температури. Викладіть в кефір дріжджі і перемішайте.
Додайте яйце, сіль, цукор, ванільний цукор, розтоплене вершкове масло.
Поступово всипте просіяне борошно.
Замісити м'яке, еластичне тісто. У мене це робив планетарний міксер з насадкою "гак" .
Поставте тісто в тепле місце на 50-70 хвилин до збільшення в об'ємі в два-три рази.
Відріжте від тіста шматочок і розкачайте в коло товщиною 3 мм і діаметром 30 см.
Розріжте коло тесту на вісім секторів.
Кожен сектор скачайте в рогалик.
Викладіть рогалики в форму для випічки з пекарської папером. Дайте постояти при кімнатній температурі 30-35 хвилин.
Змастіть рогалики збитим яйцем. Я ще посипала їх маком і кунжутом, але це не обов'язково.
Запікайте рогалики в духовці, заздалегідь розігрітій до 175-180 градусів 35-40 хвилин.
Рогалики на кефірі і дріжджах готові. Охолодіть їх і можна подавати до чаю.