Минтай в молоці
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати щось смачне і корисне? Тоді пропоную вашій увазі відмінний варіант - минтай в молоці.
Минтай в молоці приготований за цим рецептом - це відмінний варіант для тих, хто стежить за фігурою. Також це блюдо чудово підходить для дітей, так як не містить жиру або масла.
- Минтай - 500 грам
- Молоко - 1 літр
- Цибулина - 1 штука
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Рецепт приготування минтая в молоці надзвичайно простий. Для початку необхідно вимити і очистити від плавників і готові рибу. Заморожену рибу потрібно розморозити, щоб в процесі приготування не виділялася зайва рідина. Рибу потрібно нарізати порційними шматочками і посолити за смаком. При бажанні можна додати спеції для риби або сушені трави. Викласти нарізані шматочки риби на дно жароміцної посуду.
2. Цибулину очистити і нарізати півкільцями або невеликими кубиками. Якщо блюдо готується для дітей, то краще взяти четвертинку цибулини.
3. Нарізану цибулю викласти рівним шаром на рибу. При бажанні його попередньо можна ошпарити окропом, щоб прибрати зайву гіркоту.
4. Тепер можна приготувати соус, в якому запікатиметься рибка. На суху сковороду викласти борошно і, постійно помішуючи, підсмажити її до злегка золотистого кольору. Потім акуратно вводити молоко, ретельно перемішуючи, щоб не утворилися грудочки. Молоко можна посолити і поперчити за смаком.
5. Отриманою молочною сумішшю залити рибу. Додатково можна додати лавровий лист або запашний перець горошком для аромату. Рибу відправити в добре розігріту духовку на 40-45 хвилин. При бажанні також можна зверху додати трохи тертого сиру (де до з 10 хвилин до готовності). Подавати минтай в молоці в домашніх умовах можна з улюбленим гарніром або свіжими овочами.