Рецепт Копчений минтай фото

Копчений минтай
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Минтай
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На природу
Страви копчені
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

А ви знаєте, як приготувати копчений минтай в домашніх умовах? Якщо ні - ділюся рецептом! Навіть коптильня нам не знадобиться, все можна зробити з підручних матеріалів! рекомендую спробувати!

Опис приготування:

Звичайно, для того, щоб зробити копчений минтай в домашніх умовах, доведеться постаратися саме по частині"спорудити коптильню" , не повинно бути зазорів, і решітка повинна щільно прилягати до каструлі. Але в іншому ж цей рецепт дуже простий, тому всім його рекомендую для себе відкрити!

  • Минтай - 2 штуки
  • Мал - 0.5 склянки
  • Прянощі - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Барбарис сушений - 1-2 Ст. Ложок
  • Соєвий соус - 0.5 склянки
  • Перець - 1 Чайна ложка
копчений минтай - фото крок 1
1. Рибу обробляємо, і 40 хвилин витримуємо в суміші соєвого соусу і перцю. Потім дістанемо і трохи обсушити.
копчений минтай - фото крок 2
2. Беремо глибокий посуд, застилає два шари фольги і всипаємо суміш з рису, прянощів, Варварський і пісочний. Фольгу тепер звертаємо і протикає в декількох місцях. Наверх - сітка, а на решітку вже викладаємо рибу. Закриваємо щільно кришкою, і 15 хвилин тримаємо на вогні, а потім вогонь вимикаємо і тримаємо ще 15 хвилин під кришкою.
копчений минтай - фото крок 3
3. От і все! Смачного!

Схожі рецепти