Копчений минтай
(покроковий рецепт з фото)
А ви знаєте, як приготувати копчений минтай в домашніх умовах? Якщо ні - ділюся рецептом! Навіть коптильня нам не знадобиться, все можна зробити з підручних матеріалів! рекомендую спробувати!
Звичайно, для того, щоб зробити копчений минтай в домашніх умовах, доведеться постаратися саме по частині "спорудити коптильню", не повинно бути зазорів, і решітка повинна щільно прилягати до каструлі. Але в іншому ж цей рецепт дуже простий, тому всім його рекомендую для себе відкрити!
- Минтай - 2 штуки
- Мал - 0.5 склянки
- Прянощі - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Барбарис сушений - 1-2 Ст. Ложок
- Соєвий соус - 0.5 склянки
- Перець - 1 Чайна ложка
1. Рибу обробляємо, і 40 хвилин витримуємо в суміші соєвого соусу і перцю. Потім дістанемо і трохи обсушити.
2. Беремо глибокий посуд, застилає два шари фольги і всипаємо суміш з рису, прянощів, Варварський і пісочний. Фольгу тепер звертаємо і протикає в декількох місцях. Наверх - сітка, а на решітку вже викладаємо рибу. Закриваємо щільно кришкою, і 15 хвилин тримаємо на вогні, а потім вогонь вимикаємо і тримаємо ще 15 хвилин під кришкою.
3. От і все! Смачного!