Минтай в майонезі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо не хочеться довго стояти біля плити, але потрібно приготувати що-небудь смачненьке, на виручку може прийти цей рецепт - минтай в майонезі. Досить просте, але ситне і апетитне блюдо.
Рецепт приготування минтая в майонезі надзвичайно простий, цим він і привабливий. Таке блюдо можна подавати з будь-якими гарнірами і доповнювати овочевими начинками за смаком.
- Минтай - 500 грам
- Майонез - 150-200 грам
- Цибулина - 2-3 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Тушки риби потрібно розморозити і очистити від шкірки, плавників і великих кісток. Добре просушити, щоб в готовій страві не було великої кількості зайвої рідини.
2. Очищену рибу нарізати невеликими шматочками. Зробив, як зробити минтая в майонезі ще швидше? Досить взяти вже очищене філе і просто розрізати його порційними шматочками.
3. Цибулини очистити і нарізати тонкими півкільцями або невеликими кубиками. Кількість лука можна зменшити або збільшити - все за смаком. При бажанні цибулю можна обшпарити окропом, щоб він був м'якше і менш гірчить.
4. Рибу попередньо можна посолити (враховуючи солоність майонезу) і поперчити, а також додати улюблені спеції або сушені трави. Викласти на дно жароміцної форми. Залежно від кількості риби, можна зробити кілька шарів.
5. Далі викласти цибулю. Минтай в майонезі в домашніх умовах можна приготувати також з морквою, помідорами або солодким перцем.
6. Викласти майонез за смаком - можна тоненьким шаром, можна досить товстим.
7. Розрівняти по поверхні і при необхідності повторити шари. Надіслати блюдо в попередньо розігріту духовку. Коли почне з'являтися скоринка, можна присипати зверху ще тертим сиром.