Минтай тушкований в майонезі
(покроковий рецепт з фото)
Ну хто не знає рибу минтай? Вона продається на кожному розі! Напевно ви багато раз її смажили і подавали зі всякими гарнірами. Пропоную приготувати смачний і ситний минтай тушкований в майонезі!
Оскільки філе минтая знайти в продажу дуже складно. Швидше за все вам доведеться попрацювати над цілою рибою. Рекомендую сміливо вирізати всі зайві частини, обов'язково видаліть черевце, адже воно буде гірчити, якщо його залишити. Твердий сир, через брак класичного, я замінив плавленим сиром для сендвіча. Гарного дня і вдалого приготування!
- Минтай - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 5 штук
- Майонез - 250 грам
- Сир твердий - 300 грам
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Добре почистіть рибу. Видаліть плавники, хвіст і черевце. Так само стежте, щоб не було кісток.
Розріжте минтай на порційні шматки.
Цибулю нарізаємо півкільцями.
Перший шар риби викладіть на дно форми для запікання. Приправити сіллю і poperčite, додайте приправу для риби за смаком.
На рибу кладемо цибулю.
Лук солимо і видавлюємо на нього підлогу пачки майонезу.
Майонез необхідно розрівняти по всій поверхні.
Зверху викладаємо наступний шар риби.
Фінальний етап. Викладаємо на рибу сир.
Ємність з рибою необхідно щільно закрити кришкою або тарілкою. Ставимо в попередньо нагріту духовку гаситися. tusim 1 час 20 хвилин, температура 190 градусів.
Готово!